LETOVI ZA LONDON

Kučko: Prodaja slotova za Heathrow dio je plana restrukturiranja

03.11.2016 u 13:23

Bionic
Reading

Prodaja slotova tj. prava slijetanja i polijetanja na londonski aerodrom Heathrow dio je plana restrukturiranja Croatia Airlinesa, a tvrtka trenutno razmatra isplativost prelaska na neki drugi londonski aerodrom, rekao je u četvrtak predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko

Na pitanje novinara Hine što će se dogoditi nakon što Croatia Airlines proda slotove na Heathrowu, Kučko je odgovorio da je to predviđeno planom restrukturiranja i poslovanja.

"Ne razumijem takav interes za jednu destinaciju. Radi se o jednoj od 35 destinacija, a ukidanje je predviđeno i planom restrukturiranja i planom poslovanja, kako za 2015. tako i za 2016. godinu. U 2015. smo procijenili da nije trenutak za to, što je ispala dobra procjena i odluka, a ove godine ćemo to realizirati, jednim dijelom zbog nagomilanih gubitaka koje ta linija godinama proizvodi, a drugim zbog rješavanja obaveza iz prošlosti koje su pred nama i koje moramo riješiti", kazao je Kučko na predstavljanju ovogodišnjeg izdanja manifestacije Advent u Zagrebu.

Vezano uz obveze koje čekaju kompaniju, rekao je kako se radi o investiranju u motore i velikim pregledima zrakoplova.

Po njemu, prodaja slotova neće utjecati na ovogodišnje rezultate poslovanja, koji su, tvrdi on, u prva tri kvartala odlični.

"Izuzetno sam zadovoljan. Iz tekućeg poslovanja već smo riješili dva motora i uveli četiri nove linije i krenuli u širenje za koje su svi govorili da je nemoguće bez strateškog partnera, a mi smo pokazali da to možemo i uz sve to ostvaren je profit na razini prošle godine", naglasio je Kučko.

Po njegovim riječima, prestanak letova nacionalne avio kompanije na Heathrow mogao bi uslijediti u drugom dijelu iduće godine, a trenutno se analizira isplativosti eventualnog prelaska na neki od obližnjih aerodroma.