ministar obrane

Krstičević: Poduzete sve mjere zaštite od prodora covida-19 u obrambeni sustav

05.05.2020 u 17:34

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u utorak se sastao s medicinskim osobljem iz sastava HV-a, te istaknuo kako su poduzete sve mjere zaštite od prodora koronavirusa u obrambeni sustav. MORH je priopćio kako je Krstičević s pripadnicima Odjela za preventivnu medicinsku zaštitu i Odjela za veterinu Vojno zdravstvenog središta Zapovjedništva za potporu razgovarao o aktivnostima i poduzetim mjerama zdravstvene struke Hrvatske vojske u borbi protiv epidemije.

Na sastanku je istaknuto kako je današnja pozitivna slika rezultat zajedništva i sinergije cijele Hrvatske u provedbi svih donesenih mjera.

Krstičević je pritom zahvalio djelatnicima zdravstvene struke za svakodnevni rad i trud koji su u proteklom periodu uložili u borbi protiv epidemije te u korist zdravlja hrvatskih vojnika.

"Zahvaljujući vama i zajedničkom radu svih sastavnica sustava Domovinske sigurnosti RH polako, ali sigurno pobjeđuje ovu epidemiju čemu svjedoče svakodnevni rezultati“, poručio je.

Pozitivnim rezultatima, dodao je, pridonijela je pravodobna reakcija i zaštitne mjere koje su poduzimane, a koje je predlagala prvenstveno zdravstvena struka, pri čemu se u velikoj mjeri oslanjalo upravo na liječnike i epidemiologe.

Osvrnuvši se na situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj vojsci, ministar je rekao da su pravovremeno poduzete sve potrebne mjere zaštite od prodora korona virusa u obrambeni sustav. "Zdravlje i sigurnost pripadnika Hrvatske vojske naš je prioritet“, istaknuo je.

Dodao je kako su ostvareni pozitivni rezultati produkt provedenih mjera, od organizacije rada u timovima, pravovremene reakcije u slučajevima oboljelih pripadnika HV-a u Hrvatskoj i međunarodnim misijama, do organizacije strateškog prijevoza medicinskih timova i oboljelih pripadnika u suradnji sa saveznicima.

"Ogromno poštovanje i priznanje vama, jer zahvaljujući vama virus nije ušao u vojarne“, poručio je Krstičević vojnim liječnicima i epidemiolozima, kojima je poželio daljnji uspješni rad u borbi s epidemijom.