osudio odlazak milanovića

Medved o incidentu u Okučanima: Obilježavanje je koordinirano s Uredom predsjednika, MORH-om i MUP-om

01.05.2020 u 21:46

Bionic
Reading

Ovogodišnje 25-o obilježavanje operacije Bljesak održalo se u skladu s aktualnom situacijom vezanom uz epidemiju koronavirusa. No, obljetnicu je obilježio incident koji se dogodio i prije nego što je službeni protokol krenuo. Predsjednik Zoran Milanović napustio je Okučane odmah nakon dolaska jer su neki sudionici ceremonije, koji su trebali polagati vijence - nosili obilježja HOS-a.

Ministar branitelja Tomo Medved u Temi dana HRT-a komentirao je i incident koji se danas dogodio u Okučanima.

'Postupanje predsjednika u ovoj prigodi bilo je neprimjereno. Ministarstvo je sve detalje usklađivalo i koordiniralo s Uredom predsjednika, Ministarstvom obrane i Ministarstvom unutarnjih poslova', rekao je Medved i dodao kako se nije moglo utjecati na određene detalje koje je predsjednik Milanović našao kao sporne.

'Poduzeli smo sve kako bismo organiziranje 25. obljetnice obavili u skladu s mjerama koje su na snazi i na dostojanstven način', naglasio je.

'Postupanje predsjednika Milanovića ne može ni na koji način biti prihvatljivo i očito je da predsjednik ove obljetnice koristi za upućivanje poruka o podjeli društva, što smatram da nije dobro', rekao je Medved.

Na pitanje je li, kako je predsjednik Milanović rekao, došlo do toga da se radi o namjernoj sabotaži, Medved je rekao kako to nije točno. 'Nije prvi puta da se ovo obilježje pojavljuje, a u konačnici i ova Vlada je osnovala Vijeće za suočavanje s prošlošću. Ovo što se dogodilo danas u Okučanima je na tragu preporuka toga vijeća', naglasio je.