U GOSTIMA KOD MIRJANE HRGE

Krešimir Bubalo na videochatu tportala

22.04.2009 u 15:22

Bionic
Reading

U osječkoj epizodi u četvrtak, 23. travnja, od 11 do 11.30 sati tportal i Mirjana Hrga na videochatu ugostit će Krešimira Bubala, favorita na osječkim lokalnim izborima

Ako je vjerovati predizbornim anketama, aktualni župan i favorit HDSSB-a i HNS-a za gradonačelnika Krešimir Bubalo sa 35 posto glasova najpopularniji je kandidat za prvog čovjeka Osijeka.

Iako bi u Županiji, po anketama, pobijedio u prvom krugu, brzo se odlučio za Grad, u kojem se, ističe, još puno posla mora napraviti. U trenutku kada je postao osječko-baranjski župan, imao je 31 godinu i bio je najmlađi župan u Hrvatskoj.

'Moj je cilj da Osijek kao glavni grad ove regije bude istinski nositelj razvoja te reda i zakonitosti u poslovanju gradske uprave', kazao je jednom prilikom Krešimir Bubalo. Naglaskom na zakonitosti u upravljanju gradom Bubalo je vjerojatno htio aludirati na nekadašnje koalicijske partnere iz HSP-a, s kojima je Glavašev HDSSB 2007. godine raskinuo savez jer su, navodno, željeli sklopiti nepovoljan ugovor za izgradnju sportske dvorane uoči Svjetskog rukometnog prvenstava.

Zbog saveza Glavaševe stranke s HNS-om i njihovog zajedničkog izlaska na svibanjske izbore, nekadašnji partner, a današnji veliki protivnik Anto Đapić prozvao je Bubala da je nevjerodostojan jer je sklopio savez s političkim neistomišljenicima. Glavašu je zamjerio što on nije umjesto Bubala izišao s njim na politički megdan za osječkog gradonačelnika.

'Ja znam da je Đapiću trn u oku Branimir Glavaš, ali mu poručujem da sam mu ja protukandidat te da sjednemo za isti stol i sučelimo koplja kad su pitanju gospodarstvo, komunalije, sport, zdravstvo, školstvo i poslovni prostori. Kad je u pitanju korupcija, tu se ne možemo sučeliti jer mi Đapić može biti predavač o toj temi', poručio je Bubalo.

U svom je životopisu mladi osječki političar napisao da se u životu najmanje boji vukova, no uvijek je na oprezu da mu se ne dogodi zmija u njedrima.

Chat ćete moći pratiti od 11 sati na adresi http://www.tportal.hr/chat