nasilno protjerivanje iz rh

I Mirjana Hrga komentirala snimku s granice: Svima koji misle da su policajci postupili neprimjereno predlažem da u svojim kućama udome migrante

11.10.2021 u 09:19

Bionic
Reading

Mirjana Hrga, bivša novinarka i urednica te bivša savjetnica Kolinde Grabar Kitarović, uključila se u diskusiju oko snimke na kojoj hrvatski policajci tuku migrante zatečene u ilegalnom prelasku granice

'Svi koji misle da su policajci postupili neprimjereno štiteći granicu Republike Hrvatske od ilegalnih ulazaka, predlažem da se jave MUP-u i u svojim kućama udome i odgovaraju za daljnje postupanje tih migranta.

Ja ne želim da ilegalno ulaze u moju zemlju i bez ikakvog smisla skitaju ulicama naših gradova, obzirom na to da na ovaj način kako su to zamislili, ni u jednu drugu zemlju neće ući', napisala je Hrga na Facebooku.

Više europskih medija u srijedu navečer objavilo je uznemirujuće snimke nasilnog protjerivanja migranata na teritoriju Hrvatske te u Grčkoj. Snimke, nastale pomoću dronova, pokazuju muškarce s fantomkama na licu i u odjeći koja podsjeća na uniforme hrvatske policije kako protjeruju ljude prema Bosni i Hercegovini.

Nakon toga provedena je interna istraga te je ministar unutarnjih poslova priznao da je riječ o policajcima u službi.