DVOSTRUKI STANDARDI

Kregar: Imitira li Bandić Miloševića?

22.05.2009 u 13:16

Bionic
Reading

Drugi krug izbora sve je bliže, a kandidat za gradonačelnika Milan Bandić opetovano odbija sučeljavanje s Josipom Kregarom. Izaći na sučeljavanje demokratska je obaveza svih kandidata, a izbjegavanje sučeljavanja s Josipom Kregarom pokazuje bahatost Milana Bandića, prvenstveno prema građankama i građanima Grada Zagreba

ZAGREB - Sažetak je to konferencije za novinare koju je Josip Kregar, nezavisni kandidat za gradonačelnika Zagreba, sazvao povodom odbijanja Milana Bandića da se s njim javno suoči.

'Odbijanje sučeljavanja može značiti nekoliko stvari. Ili Bandić nema što reći, ili ne zna što reći, ili se jednostavno boji', rekao je Kregar, dodajući da se Bandić ugodno osjeća samo u krugu najbližih suradnika i saveznika, svojih pomoćnika i plaćenih savjetnika.

Svoju kampanju Bandić zasniva na tome koliko je napravio, no nameće se pitanje koliko je to plaćeno, čijim novcem i nije li možda plaćeno previše? Mnoga predizborna obećanja ostala su neispunjena, a na sučeljavanju Bandić bi morao objasniti zašto. 'Nitko osim Bandića ne može odgovoriti na pitanja o njegovom programu', naglasio je Kregar.

Kregar je komentirao i neprincipijelnost SDP-a, koji s jedne strane zahtijeva sučeljavanje Ostojića i Keruma u Splitu, a s druge strane izbjegava sučeljavanje Kregara i Bandića u Zagrebu. Zoran Milanović kritizirao je gospodina Sanadera da ne želi izaći na sučeljavanje a sada šuti kada se radi o njegovom kandidatu. Imitiramo li predizborno ponašanje kakvo smo vidjeli 90-tih, kada je Milošević kampanju zasnivao na tome da se ne pojavi na sučeljevanju, naglasio je Kregar.

Također je zabrinjavajuće što je Bandić pomiješao djelatnosti gradonačelnika i kandidata za gradonačelnika. 'U njegovom izbornom stožeru sjede službenici i dužnosnici Gradske uprave', rekao je Kregar te se založio za jasno razlikovanje stranačkog i gradskog proračuna. Kregar je još jednom pozvao SDP da objavi proračun kampanje i imena donatora.

'Ukoliko ga nije strah, Bandić će prihvatiti sučeljavanje', ponovio je svoj poziv KregarNa novinarski upit za koga bi glasovao da je u drugom krugu Jasen Mesić konkurent Milanu Bandiću, rekao je da bi da bi u takvom zamišljenom slučaju Mesić imao prednost. "Njihove stranačke razlike su se izgubile, za Bandića glasuju birači HDZ- a a za Mesića krug građanski orijentiranih birača", rekao je.

Pozvao je građane da se uključe u izborni proces kao promatrači. Treba nam oko 1400 promatrača na 601 biračko mjesto a sad ih imamo tek nekoliko desetaka, kazao je Kregar.