POZIV INVESTITORIMA

Kreće nadmetanje za Telekom Slovenije

02.04.2014 u 14:05

Bionic
Reading

Slovenski državni fond SOD objavio je u srijedu u ime slovenske vlade poziv investitorima zainteresiranima za kupnju većinskog udjela u Telekomu Slovenije da do 23. travnja predaju svoje izjave kojima iskazuju interes za sudjelovanje prilikom budućeg prikupljanja ponuda

Poziv s detaljima ponude objavljen je u 'Financial Timesu' i slovenskom poslovnom dnevniku 'Finance'.

Prodaje se paket od 4.754.523 dionice ili 75,58 posto ukupnih Telekomovih dionica, u vlasništvu države, Kapitalske družbe (KAD), osiguravajućeg društva Triglav i Pozavarovalnice Sava.

Trenutačna vrijednost Telekoma Slovenije, prema sadašnjoj cijeni dionice na Ljubljanskoj burzi, iznosi 876 milijuna eura, a država računa da će za svoj udio prodajom dobiti oko 700 milijuna eura.

Telekom Slovenije slovenska vlada i parlament lani su stavili na popis tvrtki koje će se prodati u prvom krugu privatizacije državnih kompanija.

Kao najozbiljnijeg potencijalnog kupca slovenskog telekomunikacijskog operatera mediji već duže vremena spominju Deutsche Telekom. Kao moguće potencijalne investitore navodile su se i ruske tvrtke Sistem Holding i Gazprom Telekom, turski Tuerk Telekom i nordijski Telenor.