POTPISI ZA REFERENDUM

Kreće borba protiv outsourcinga

05.06.2014 u 10:43

Bionic
Reading

Više od 120 tisuća članova 17 sindikata kreće u prikupljanje potpisa za referendum protiv izdvajanja djelatnosti iz javnog sektora, odnosno outscourcinga

Vladinu namjeru da čistačice, domare i kuharice stavi u ruke privatnika, sindikati dočekuju na nož i tvrde da je riječ o rastakanju socijalne države.

'Kroz ovaj outsourcing one koji su bogati želi se učiniti još bogatijima, a ove koje rade za 2700, 2800 kuna u ovoj zemlji, to su te naše spremačice, kuharice, domari, njih se želi učiniti još siromašnijima', rekao je jučer čelnik Preporoda Željko Stipić.


Sindikati pozivaju sve građane da potpisom za referendum pomognu u obrani radnih mjesta namještenika i službenika koji rade tzv. pomoćno-tehničke i opće i administrativne poslove. Ističu kako se to može napraviti tako da na ovu inicijativu potpis stave oni čija su radna mjesta ugrožena, članovi njihovih obitelji, njihovi prijatelji, susjedi i poznanici, ali i da inicijativu potpišu i oni koji su solidarni s onima kojima, kako kažu, prijeti privatizacija.

'Na taj način možemo spriječiti još jednu privatizacijsku pljačku na hrvatski način i na to potaknemo naše bračne drugove, članove obitelji, prijatelje i susjede. Pošaljimo Vladi poruku zajedništva i solidarnosti. Spriječimo da građane i radnike koji su gradili poslovni uspjeh svojih poduzeća, osiguravali rad ustanova, službi i državnih tijela netko proglašava građanima drugog reda, osobama koji ne predstavljaju 'osnovnu' djelatnost i nisu vrijedne ostati u poduzećima, ustanovama, službama i državnim tijelima', poručili su iz sindikata.