ŽIVOT U DRŽAVNIM TVRTKAMA

Krapljan o optužbama: Nisam uhljeb i nije mi neugodno

22.11.2017 u 20:45

Bionic
Reading

Željko Krapljan, bivši HDZ-ov saborski zastupnik koji je dobio direktorski posao petoj državnoj tvrtki zaredom kazao je da nije uhljeb i da mu nije neugodno

Krapljan je hrvatski branitelj koji je prvo bio poslenik policije, pa Ministarstva obrane, pa saborski zastupnik HDZ-a, pa zamjenik direktora Sektora za naplatu HAC-a, pa direktor tvrtke Sisačke tržnice, pa savjetnik razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije - a od prošlog tjedna, direktor tvrtke kćeri Hrvatskih cesta, Via Tel, javlja RTL.

'Ne, ne, nikakav uhljeb i ništa mi nije neugodno', telefonski je odgovorio Željko Krapljan na upit smatra li se uhljebom i je li mu neugodno zbog toga. Tvrdi kako nije imao pomoć HDZ-a u da je sve bilo po propisima.

A po propisima je Krapljan tako uspio prvo dobiti 209 tisuća kuna otpremnine napuštajući MORH, pa 140 tisuća kuna od HAC-a prilikom prelaska s jedno na drugo radno mjesto. Odlaskom s pozicije direktora Sisačkih tržnica dobio je odštetu 200 tisuća kuna, a pri odlasku iz lokalne državne razvojne agencije SIMORA, sklopio je nagodbu kojom mu trebaju isplatiti 150 tisuća kuna.

'To je niz neistina i laži', tvrdi Krapljan.  Kaže kako su otpremnine bile znatno manje, iako postoji dokumentacija koja ga opovrgava. Nakon svega ljetos se javio na natječaj za ovaj svoj novi državni posao.

  • +16
Sva lica željka Krapljana Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

'Vjerojatno je to moje radno iskustvo u vojsci i policiji i u HAC-u vjerojatno je bilo prevaga da budem bolji kandidat',, komentirao je Krapljan i dodaje kako smatra da je to apsolutno zasluženo.

Lagano će kaže svladati sve izazove za kormilom državne tvrtke Via Tel koja broji 12-ero zaposlenih i za Hrvatske ceste obavlja poslove poput opremanja dispečera.

'Apsolutno nema govora o uhljebljivanju, dva su bila kandidata. Gospodin Krapljan je magistar znanosti i hrvatski branitelj imao je sve potrebne reference', kazala je Tamara Paić, glasnogovornika Hrvatskih cesta.