JEDAN ČLAN - JEDAN GLAS

Kotur i Čizmić u drugom krugu izbora za šefa splitskog SDP-a

25.11.2017 u 22:37

Bionic
Reading

Na izbornoj konvenciji splitskog SDP-a u subotu niti jedan od četiri kandidata za predsjednika u tajnom glasovanju nije dobio natpolovičnu potporu glasača, a u drugi izborni krug, koji će se održati sljedeće subote, ušli su Goran Kotur i Ivan Čizmić

'Na biračkom popisu je bilo 554 glasača od kojih je njih 395 glasovalo, ali niti jedna od kandidata nije dobio natpolovičnu potporu glasača te će se o novom predsjedniku splitskog SDP-odlučivati za tjedan dana,' rekao je novinarima predsjednik Izbornog povjerenstva Bojan Kralj.

Goran Kotur je dobio 190 glasova, Ivan Čizmić 93, Stiven Vladislavić dobio je 61 i Zoran Barac 47 glasova, izvijestilo je Izborno povjerenstvo. Ostali listići su bili nevažeći.

Ovo je prvi put da se izbori za sva stranačka tijela splitskog SDP održavaju po modelu jedan član-jedan glas, rekao je Kralj.

Kotur je izjavio kao on očekuje pobjedu u drugom izbornom rekavši kako će to ujedno biti i 'novi početak splitskog SDP-a'. 'Nakon toga svi ćemo zajedno krenuti raditi za dobrobiti splitske socijaldemokracije,' kazao je Kotur.

Čizmić vjeruje u svoju pobjedu u drugom izbornom krugu. 'Nakon drugog izbornog kruga predstoji konsolidiranje stanja u splitskom SDP-u,' poručio je Čizmić.

Rezultati izbora za stranačka tijela splitskog SDP-a bit će poznati sutra nakon što se u obavi prebrojavanje glasačkih listića, koje će trajati cijelu noć, kazali su su u izbornom povjerenstvu.

  • +10
Forum mladih SDP-a za Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Ova izborna konvencija splitskog SDP održava se pet mjeseci nakon što je krajem lipnja Predsjedništvo SDP-a donijelo odluku o raspuštanju dotanašnjeg vodstva splitskog SDP-a zbog loših rezultata na lokalnim izborima u svibnju.