PLAĆA BOLI GLAVA

Europski povjerenik Neven Mimica duguje SDP-u za članarinu?!

25.11.2017 u 11:28

Bionic
Reading

Iako mu bruto godišnja plaća s dodacima iznosi 372.293 eura, te se nalazi na 78. mjestu liste 200 najbolje plaćenih europskih službenika i dužnosnika, povjerenik Europske komisije za međunarodnu suradnju i razvoj Neven Mimica kasni s plaćanjem članarine SDP-u i to u iznosu većem od navodno 12.000 kuna, piše Jutarnji list

Izvor Jutarnjeg lista blizak SDP-u kaže da Mimica nije platio članarinu za navodno zadnja četiri mjeseca.

'Dug je donedavno bio i veći, ali je u međuvremenu podmirio dio tog iznosa', kazao je izvor. U SDP-u tu informaciju ne žele ni potvrditi niti demantirati. Glavni tajnik SDP-a Zvane Brumić rekao je da mu ta informacija nije poznata i zanimalo ga je tko je to rekao Jutarnjem, dok je glasnogovornica stranke Đurđica Klancir uputila novinare da se obrate lokalnoj organizaciji SDP-a u koju je Mimica učlanjen ili njemu osobno.

Mimica, međutim, nije odgovorio na pozive ni na poruke s pitanjem zašto kasni s plaćanjem članarine.  

  • +35
Sva lica Nevena Mimice Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Podsjetimo, prije desetak dana u medijima se pojavila informacija da bivšem premijeru i šefu SDP-a Zoranu Milanoviću prijeti izbacivanje iz stranke zbog neplaćanja članarine, a u pomoć mu je pohitao stranački drug Arsen Bauk koji je posegnuo u vlastiti džep te u ime Milanovića na račun stranke uplatio 200 kuna.

Kako se u zagrebačkom SDP-u trenutno čiste redovi, odnosno oni koji nisu duže od godinu dana plaćali članarinu brišu se iz članstva, pojavilo se pitanje hoće li ta sudbina zadesiti i Milanovića. 

  • +14
Sva lica Zorana Milanovića Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL