LJUBOMORAN NA MINISTRA?

Kotromanović o Krstičeviću: Mene se žestoko kritiziralo pa se nisam ponašao kao uvrijeđena frajla

16.12.2018 u 20:00

Bionic
Reading

Nabavu izraelskih borbenih aviona F-16 koja se nalazi pred propašću u nedjelju navečer je komentirao bivši ministar obrane Ante Kotromanović.

'Stalno smo postavljali pitanje zašto smo odabrali izraelsku ponudu kao najbolju, sada smo pametniji, iako smo to znali i prije - da izraelska ponuda nije sposobna, tako se to kaže u procesu nabave, nisu dokazali svoju sposobnost, oni su trebali biti isključeni. Po meni, trebali smo odabrati platformu F-16, američku platformu, imaju 400 polovnih aviona. Amerikanci su nama strateški partneri, oni su nam pomogli prije i za vrijeme Oluje, donacije od 500-600 milijuna eura tijekom stvaranja hrvatske vojske, oni su najkompetentniji...', kazao je bivši ministar za RTL Danas.

Tko je sada kriv? Kotromanović smatra da su nas Izraelci mogli upozoriti i da su hrvatski pregovarači trebali inzistirati na pisanoj potvrdi SAD-a da se avioni mogu prodati trećoj strani kao što je primjerice učinila Slovačka...

'Vrlo je lako moguće da se Izrael i SAD dogovore. Možda će na nekom drugom poslu nadoknaditi što su izgubili, a možda ćemo na novi natječaj. Vjerojatniji je novi natječaj. Mi imamo već neke gotove ponude na stolu otprije, ne trebamo prolaziti postupak ocjenjivanja. Po meni bi to bila isključivo ponuda SAD-a. Ne moramo kupovati kompletnu eskadrilu jer i da ih dobijemo 12 do 2020. godine, mi nemamo pilote', kazao je Kotromanović.

  • +2
MiG-21 i izraelski borbeni avioni F-16 Barak zajedno u sklopu letačkog programa Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na upit treba li ministar Krstičević odstupiti ako se ne potpiše ugovor do kraja godine kazao je da je to pitanje za premijera i što se njega tiče nema ništa protiv da Krstičevića.

Odgovarajući na pitanje jeste ljubomornan na svoga nasljednika kako mu ministar Krstičević i ljudi oko njega često imputiraju kazao je da on nije imamo nijednog savjetnika, 'ali baš razmišljam na što bi treba biti ljubomoran'.

'Mene se kritiziralo žestoko. U vrijeme kada sam bio ministar pobjednička vojska nije bila pobjednička, bila je šaka jada. Sjećate se komentara predsjednice i sadašnjeg ministra obrane. Sjećate se mimohoda. Koje su to bile koalicije Vučića i HDZ-a u pokušaju opstrukcije mimohoda i miniranja proslave obljetnice Oluja', prisjetio se Kotromanović dodavši da se možemo sjetiti i šatora i nasilnih prosvjeda, gdje su većina aktera današnje scene ulazili i pomalo dolijevali vatru.

Zapitao se na ne zna na što bi bih trebao biti ljubomoran i je li se trebao ponašati kao uvrijeđena frajla?