NEKE I STARIJE

Kosti sa smetlišta su iz Domovinskog rata

23.01.2009 u 17:13

Bionic
Reading

Ljudske kosti koje su jučer pronađene na smetlištu u Vukovaru potječu iz Domovinskog rata, ili čak od ranije

Po riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske policije Krunoslava Žgele, policija ima saznanja da dio kostiju potječe iz vremena Domovinskog rata, a dio je stariji.

'Policija još utvrđuje okolnosti u kojima su ljudske kosti dovezene na Petrovačku dolu', rekao je Žgela dodajući kako će policija nakon istrage o rezultatima izvijestiti ovlašteno državno odvjetništvo.

Ravnatelj vinkovačke Opće bolnice Ivan Pripužić rekao je novinarima da je u bolnici osnovano interno stručno i istražno povjerenstvo koje bi trebalo utvrditi okolnosti vezane za taj slučaj.

U bolnici je proveden i izvanredni stručni nadzor, rekao je Pripužić, ističući kako on kao ravnatelj ne vidi propuste u radu Odjela patologije, koji je, kako je dodao, već neko vrijeme u fazi građevinske obnove te je privremeno preseljen izvan zgrade.

Predsjednica stručnoga i istražnog povjerenstva osnovanog unutar bolnice Mirna Krajina-Andričević nije željela komentirati slučaj dok ne završi istraga. Rekla je samo da povjerenstvo utvrđuje kako je Odjel patologije preseljen te tko je pritom izdavao naloge i kakve je naloge izdavao.
'Osim da je riječ o kostima iz naše bolnice, zasad ne znamo ništa drugo', kazala je Mirna Krajina-Andričević.