PRIMANJE U BANSKIM DVORIMA

Kosor: Vjerujem da će rezultati referenduma biti sjajni

  • Autor: Ante Srzić
  • Zadnja izmjena 14.12.2011 13:22
  • Objavljeno 14.12.2011 u 12:39
Kosor prijem

Kosor prijem

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor na prigodnom domjenku u Banskim dvorima zahvalila je na predanom radu svima koji su sudjelovali u procesu pregovora s Europskom unijom te je tom prilikom izrazila uvjerenje da će i rezultati referenduma na kojem će se donijeti konačna odluka o članstvu biti sjajni

Dodala je da je puno napravljeno u komunikacijskoj strategiji i vjeruje da su razbili mnoge predrasude vezane uz Europsku uniju.

'U ovom velikom poslu sudjelovali su mnogi, predstavnici sindikata, poslovne zajednice, političkih stranaka i nevladine udruge i svima je cilj bio isti da Hrvatska završi pregovore i postane 28 članice Europske unije', rekla je premijerka u odlasku.

Kosor je naglasila da je bila čast i zadovoljstvo sudjelovati u procesu jer ne pruža se to često i mnogima. 'Mislim da smo mi bili rijetki koji su imali povijesnu priliku sudjelovati u tako kompliciranom poslu', poručila je ona okupljenima.

Spomenula je da su u osobito teškim uvjetima vodili pregovore od kada je ona na čelu Vlade u protekle dvije i pol godine. 'Mnogo toga nam nije išlo u prilog: kriza, recesija, zaokupljenost zemalja članica Europske unije svojim problemima i mnoge okolnosti u Hrvatskoj prije svega političke prirode', rekla je Kosor koja je dodala da je ponosna što su izdržali iako su mnogi govorili da neće završiti pregovore ne do kraja lipnja nego do kraja godine. 'Mi smo uspjeli i potpisali smo pristupni ugovor tako da 2011. godina ostaje zlatnim slovima upisana u hrvatsku povijest', naglasila je Kosor. Ona smatra da ovo nije bio posao političkih elita, a i posebno se zahvalila sindikatima koji su bili važni u pregovorima u poglavlju 8 vezano uz brodogradilišta. Premijerka je ponosna i na procese koje je pokrenula i za koje smatra da su nepovratni poput reforma pravosuđa, borbe protiv korupcije i kriminala, Zakon o financiranju političkih stranaka, a osobito na Zakon o fiskalnoj odgovornosti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi