FRKA ZBOG ZAPOŠLJAVANJA

Kosor: Sankcije onima koji ne slušaju Polančeca

12.10.2009 u 14:55

Bionic
Reading

Natječaj za sedam vježbenika i savjetnika, koje je Ministarstvo gospodarstva raspisalo i objavilo u Narodnim novinama izravno je kršenje Vladine odluke o nezapošljavanju, ocijenila je premijerka Jadranka Kosor

'U razgovoru s potpredsjednikom Vlade i resornim ministrom Polančecom tražila sam da natječaj bude poništen i bit će poništen', kazala je.

'I meni osobno, a i drugim članovima Vlade je pomalo dosta ljudi koji katkada rade samostalno ignorirajući pritom ministre. Došlo je vrijeme da se i tu uvede reda i da se natječaj poništi', upozorila je Kosor sve državne službenike ne želeći jasno reći koje ih sankcije za neposluh čekaju.

Kosor tvrdi da Polančec ništa nije znao o natječaju pa kaže da je 'sada i nevažno tko je što znao' te da ovo treba biti poruka svima da se takvo ponašanje mimo odluka Vlade neće tolerirati.

Na pitanje novinara hoće li netko biti smijenjen Kosor je odgovorila da će još vidjeti 'tko nije poštovao odluku Vlade, ali i ignorirao proceduru.' Naime, Vlada je među antirecesijskim mjerama naredila svim Ministarstvima, državnim službama i tvrtkama da ne smiju više zapošljavati. Iznimka je moguća samo ako je zapošljavanje u tijelima koja se bave problematikom određenih poglavlja u pregovorima s EU. 'O tome također moraju biti obavješteni svi članovi Vlade a mimo toga, moramo se dogovarati, a onda zajedno stati iza te odluke.', istaknula je Kosor.

Na čelu Uprave za međunarodne gospodarske odnose i trgovinsku politiku, za koju je raspisan natječaj nalazi se Ivana Sučić