čeka se nagodba

Kosor odgodio tematsku sjednicu, Peruško u Saboru tek za dva tjedna

04.04.2018 u 11:42

Bionic
Reading

Iako su se izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško i potpredsjedniva Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić ovog tjedna trebali pojaviti pred saborskim Odborom za gospodarstvo, ta se sjednica, unatoč najavama, neće održati

Odgodu sjednice za televiziju N1 potvrdio je predsjednik Odbora za gospodarstvo Darinko Kosor. Kaže da je sjednica odgođena primarno zbog toga što nije gotov nacrt nagodbe koji treba prihvatiti dvije trećine vjerovnika.

'Nije imalo smisla da Peruško dođe pred zastupnike i kaže da će nacrt nagodbe biti gotov za tjedan dana pa je to jedan od razloga zbog čega sam odlučio pomaknuti tu tematsku sjednicu', kazao je Kosor.

Drugi razlog odgode je taj što bi uz Peruška trebala biti i potpredsjednica Vlade Martina Dalić o čijem se opozivu treba glasovati u Hrvatskom saboru.

'S obzirom da će se o opozivu potpredsjednice Vlade najvjerojatnije glasati u petak 13.4. htio sam da kad s Peruškom dođe na tematsku sjednicu Odbora bude potvrđena u Saboru. Uvjeren sam će i nakon glasovanja u Saboru Martina Dalić i dalje biti ministrica gospodarstva', dodao je Kosor.

  • +9
Fabris Peruško i Irena Weber Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Treći razlog za odgodu tematske sjednice je i taj što većina članova Odbora za gospodarstvo nije u Zagrebu. 'Kada sam prvi put zakazivao sjednicu Odbora nije se znalo da u ovom tjednu neće biti zasjedanja. Od 13 članova Odbora njih 11 nije u Zagrebu. Bilo bi pošteno da i drugi zastupnici imaju priliku doći na tematsku sjednicu pa je to najbolje organizirati tijekom zasjedanja', kaže Kosor.

Zbog toga će se u srijedu 11. travnja održati redovna sjednica Odbora za gospodarstvo gdje će se i donijeti zaključak o sazivanju tematske sjednice. 'S obzirom na situaciju ja ću na toj sjednici idućeg tjedna predložiti da se tematska sjednica na koju će doći Peruško i Dalić održi u srijedu 18.4.', zaključio je Kosor.