KOALICIJSKI PARTNERI KOD PLENKOVIĆA

Kosor otkrio: Ramljakov nasljednik imat će zamjenike, a njegovo ime znat ćemo tek za koji dan

26.02.2018 u 12:12

Bionic
Reading

U Banskim dvorima u podne je počeo sastanak premijera Andreja Plenkovića s koalicijskim partnerima. Na dnevnom redu je – Agrokor. Još prije sastanka HNS-ovci su davali disonantne izjave

Šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić nakon sastanka je kazao kako je bilo govora o Agrokoru te da će ime Ramljakovog nasljednika biti poznato ovog tjedna.

Šef HSLS-a Darinko Kosor bio je nešto rječitiji. Otkrio je da će budući povjerenik imati zamjenike i da će se formirati svojevrsna Uprava.

'Do sredine tjedna ćemo imati povjerenika i njegove zamjenike. Bilo bi neozbiljno da mi drugi govorimo o tome. Imat ćemo novu upravu od tri člana. …Svi radimo na tome da proces završi 10. srpnja. Ako tada dođe do nagodbe onda je predsjednik Vlade uspio da bez jedne kune poreznih obveznika izvuče Agrokor. Ako ne, onda smo svi u problemu', poručio je Kosor.

Radimir Čačić je po izlasku iz Banskih dvora rekao da postoji nekoliko kvalitetnih kandidata i da će se ići na cjelovito rješenje u najkraćem mogućem roku dok je prilikom dolaska na sastanak kazao kako podržava pametne odluke vlade, a suprotstavlja se lošim.

  • +14
Dolazak čelnika stranaka parlamentarne većine na konzultacije kod premijera Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Potpredsjednik Sabora i šef Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić kazao je najprije kako je svaki sat za izbor novog povjerenika za Agrokor bitan ako je rok za nagodbu u srpnju. 'Treba što prije krenuti u nastavak procesa', kazao je Batinić. Na pitanje je li premijer prije nego je prihvatio Ramljakovu ostavku trebao već imati ime novog povjerenika, Batinić kaže da se odluke ne mogu donijeti preko noći.

Kazao je kako HND nema svog kandidata za povjerenika, dok je Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade iz HNS-a kazao kako imaju.

Sastanci u izvanrednoj upravi Agrokora Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Nije potvrdio da je tema sastanka ime Ramljakovog nasljednika, no ako jest, očekuje da Plenković od svih koalicijskih partnera traži suglasnost.

Ranije jutros na sastanak su stigli predsjednik Sabora Gordan Jandroković, kao i ministrica gospodarstva Martina Dalić, donosi N1.

Na novinarsko pitanje hoćemo li danas doznati ime Ramljakova nasljednika, odgovorili su: 'Vidjet ćemo.'

Za isti stol danas u 15 sati kod premijera bi trebali doći i vjerovnici koji žele razgovarati o novom povjereniku za Agrokor.

Premijer uz sastanke vezane za Agrokor, javlja N1, ima niz drugih obveza jer u posjetu Hrvatskoj boravi predsjednica Malte Marie-Louise Coleiro Preca, a u 17 sati zasjeda i Predsjedništvo HDZ-a.