SURADNJA HDZ-a I DC-a

'Kosor ima popriličnu političku petlju'

Jadranka Kosor i Vesna Škare Ožbolt

Jadranka Kosor i Vesna Škare Ožbolt

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Predsjednice HDZ-a i DC-a Jadranka Kosor i Vesna Škare-Ožbolt potpisale su danas u HDZ-ovoj središnjici sporazum o političkoj suradnji dviju stranaka na državnoj razini.

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pritom je naglasila kako nije riječ o koaliciji, nego o suradnji stranaka za opće dobro te potpori koju DC pruža vladinim ciljevima - borbi protiv korupcije, snaženju gospodarstva i ulasku Hrvatske u EU.

"Nebrojeno smo puta isticali da ćemo okupljati sve snage u Hrvatskoj koje mogu pomoći u ostvarenju tih ciljeva", podsjetila je Kosor

Predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt sporazum je, pak, nazvala početkom novih odnosa između dviju stranaka, ocjenivši da su "otpale pretpostavke koje su u prošlosti uništile dobru suradnju DC-a i HDZ-a".

Kazala je kako su se u Hrvatskoj počeli stvarati novi uvjeti, da se država počela "politički dekontaminirati" te da je premijerka Kosor pokazala da ima "popriličnu političku petlju" za borbu protiv korupcije u politici.

Škare-Ožbolt je ocijenila da je nova premijerka na prvo mjesto vratila borbu protiv političke korupcije, koja je, kako je rekla, za ranijeg premijera Ive Sanadera "bila gurnuta na pretposljednje mjesto u Strategiji borbe protiv korupcije".

Iako je današnji sporazum utvrdio isključivo suradnju HDZ-a i DC-a na državnoj razini, obje predsjednice uvjerene su da će se to odraziti i na lokalne prilike.

Ističu, međutim, da po stranačkim statutima o koaliranju na lokalnoj razini odlučuju stranački ogranci.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi