Možemo!

Korlaet: Želimo prije svega dovršiti nikad završenu prugu Varaždin – Zagreb

06.04.2024 u 14:24

Bionic
Reading

Možemo! i koalicijski partneri Hoćemo pravedno te inicijativa građana Budimo grad, u subotu su u Varaždinu predstavili kandidate za 3. izbornu jedinicu, a nositelj liste Luka Korlaet rekao je da su tri osnovne teme za ovo područje - promet, standard i jačanje lokalne ekonomije

Luka Korlaet, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika, istaknuo je da je na njihovoj listi skupina stručnjaka raznih profila koji prostor 3. izborne jedinice dobro poznaju i dugo se njime bave te da smatra da svatko sa svoje strane može doprinijeti njegovom napretku.

„Stranački program za parlamentarne izbore pisalo je gotovo 150 ljudi i taj naš program nije dokument koji smo predali pro forme, nego je to zaista kapitalni strateški dokument na koji se mislimo referirati i po njemu postupati”, naglasio je. Iz tog su programa izvukli neke stvari koje se tiču specifično 3. izborne jedinice, sažete u tri točke - 'tri za treću', a prva je od njih promet, dodao je.

„Želimo prije svega dovršiti nikad završenu prugu Varaždin – Zagreb i to onu takozvanu Lepoglavsku spojnicu između Lepoglave i Bedekovčine u duljini od 24 kilometra, kako bi se napokon preko Zaprešića i Zaboka moglo nesmetano doći u Zagreb. Želimo progustiti mrežu županijskih i međužupanijskih cesta, ali najvažnije, želimo ojačati autobusni županijski i međužupanijski promet”, rekao je Korlaet. Kada je riječ o društvenom standardu želja im je, kaže, poboljšati društvenu infrastrukturu, graditi dječje vrtiće i domove za starije.

  • +8
Ilustrativna galerija/Možemo predao liste Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec/PIXSELL

„Mislimo zapošljavati djelatnike u tim ustanovama, a isto nam se tako čini važnim da se pojačaju liječnički i sestrinski kadar u varaždinskoj bolnici”, napomenuo je. Kada je riječ o jačanju lokalne ekonomije, naglasio je Korlaet, u ovoj koaliciji prije svega misle na zelenu javnu nabavu.

„Željeli bi da lokalni proizvođači hrane budu dobavljači za lokalne javne ustanove. To je nešto što smo pilotirali u Zagrebu, sa školama i što se pokazalo kao jako dobro jer se ojačava lokalna ekonomija, skraćuju se putevi prijevoza tih namirnica i smanjuje se CO2 emisija”, objasnio je. Uz njega, na konferenciji za medije bile su Dubravka Novak iz inicijativa građana Varaždina Budimo grad i Marina Pavković iz stranke Hoćemo pravedno.