SUKOB S LAGUMDŽIJOM

Komšić dao ostavku u SDP-u BiH

19.03.2012 u 22:14

Bionic
Reading

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić podnio je ostavku na sve dužnosti koje je do sada obnašao u Socijaldemokratskoj partiji BiH (SDP), prenijeli su u ponedjeljak navečer lokalni mediji u BiH, sugerirajući pri tom kako bi razlog takvoj Komšićevoj odluci mogao biti njegov sukob s predsjednikom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom zbog autokratskog načina vođenja te stranke.

Pisanu ostavku Komšić je uputio Lagumdžiji te predsjedniku Glavnog odbora SDP-a Svetozaru Pudariću i glavnom tajniku stranke Nerminu Nikšiću

TV Federacije BiH (FTV), koja je bliska SDP-u, navodi kako je neposredni povod za Komšićevu ostavku bio nedavni Lagumdžijin posjet Beogradu, tijekom kojega je aktualni ministar vanjskih poslova BiH najavio spremnost da podupre kandidaturu Vuka Jeremića za predsjedatelja opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Toj se kandidaturi Komšić ranije otvoreno usprotivio te je Lagumdžijina stajališta doživio kao 'osobno poniženje', tvrdi FTV.

Komšić je u proteklim godinama u SDP-u obnašao dužnost zamjenika predsjednika stranke i člana predsjedništva SDP-a, a slovio je za jednog od najbližih Lagumdžijinih suradnika

Prema medijskim navodima koje SDP nije službeno potvrdio, Komšić je u pisanoj ostavci izrijekom potvrdio kako kani nastaviti obnašati dužnost člana državnog predsjedništva s obzirom da je mandat za to dobio od građana na izborima.

Komšić je kao kandidat SDP-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH biran u državni vrh 2006. i 2010. godine, uvjerljivo pobijedivši protukanditate iz HDZ BiH.