OSNIVAČICA I DIREKTORICA

Kolinda Grabar-Kitarović u poduzetničkim vodama: Bivša predsjednica osnovala tvrtku, evo čime se bavi

21.03.2023 u 20:08

Bionic
Reading

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović postala je poduzetnica – u studenom prošle godine registrirala je tvrtku KGK Advising & Professional Services d.o.o. čija je osnivačica i direktorica. Sjedište tvrtke je na adresi njezina stana u Zagrebu u Baureovoj ulici, čija je jedina vlasnica

Tvrtka je osnovana za niz djelatnosti, ali one koje se uglavnom odnose na savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja, promidžbu, poduku u govornoj komunikaciji.

Tvrtka ima temeljni kapital u visini od 2.654 eura. Jutarnji list je od Grabar Kitarović pokušao doznati čime se konkretno planira baviti preko tog trgovačkog društva, ali nije bila raspoložena za komentar.

Njezin posljednji navodni angažman direktorice u tvrtki u Engleskoj zajedno s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem nedavno je privukao medijsku pažnju jer dvojac nije ni znao da su ih vlasnici tvrtke registrirali kao direktore jer su isprva trebali imati tek savjetničku ulogu.

Nije rijetkost da se političari okrenu poduzetništvu. Zoran Milanović je također nakon premijerske funkcije osnovao tvrtku, isto je učinio svojedobno i Ivo Sanader.

sve osim nogometa