MINISTAR NA RUKOMETNOM FINALU

Koliko nas je koštao Ostojićev put u Katar?

04.02.2015 u 10:34

Bionic
Reading

Odlazak potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića u Katar tijekom Svjetskog rukometnog prvenstva porezni su obveznici platili 13.200 kuna koliko je koštala avionska karta za ministra i njegovog tjelohranitelja

Iako je hrvatska rukometna reprezentacija bila daleko od finala, završnicu Svjetskog rukometnog prvenstva u Dohi u svečanoj je loži pratio ministar Ranko Ostojić. Rukomet je bio tek razbibriga potpredsjednika hrvatske Vlade, jer je u ovu arapsku zemlju otišao kako bi obavio razgovore 'o nizu tema od obostranog interesa' s katarskim kolegom, tvrde u MUP-u.

S obzirom na to da je na put otišao na poziv šeika Abdullaha Bin Nassera Bin Khalifa Al-Thanija, predsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova države Katar, domaćini su Ostojića i jednog službenika osiguranja častili smještajem. Na teret Ministarstva unutarnjih poslova plaćene su avionske karte u iznosu od 13.200 kuna.


Ostojić je s katarskim kolegom razgovarao o temama iz područja sigurnosti, strateških investicija, unutarnjih poslova i viznog režima, o kojima se razgovaralo i tijekom posjeta Državi Katar u listopadu prošle godine, objašnjavaju u MUP-u za tportal.hr.

Ostojić se sastao i s potpredsjednikom katarske vlade i ministrom za poslove Kabineta Ahmedom bin Abdullah bin Zaid al, kojem su prisustvovali i Tomislav Bošnjak, hrvatski veleposlanik u Kataru i dužnosnici Glavnog tajništva Kabineta.