DILERI

Kod Šestanovca pao par s 1,5 kilograma heroina

01.02.2019 u 11:59

Bionic
Reading

Više od 1,5 kilograma heroina, čija se vrijednost procjenjuje na oko 600 tisuća kuna, otkrila je u četvrtak splitska policija u automobilu bosanskohercegovačkih registracija kod Šestanovca

U policiji se u petak doznaje kako su, nakon kontrole granične policije Imotski, kriminalisti na ulazu u Hrvatsku pregledali Škodu BiH registracija koju je vozio 43-godišnjak, a na suvozačkom sjedalu bila je 38-godišnjakinja, također državljanka BiH.

U automobilu su pronađena tri paketa s ukupno 1515 grama heroina, a vozač i suvozačica odmah su uhićeni i te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama oboje su jutros odvedeni pritvorskom nadzorniku.

Vrijednost heroina koji se kupuje 'na veliko' je 25.000 eura koliko kod dilera košta kilogram te droge, dok se na ulici gram heroina prodaje za oko 400 kuna.

 I početkom ove godine splitsko-dalmatinska Policijska uprava uspješno rješava i zapljenjuje 'teške' droge na području te županije, pa je tako u prvoj polovici siječnja kod 45-godišnjaka na širem splitskom području pronađeno 262 grama heroina.

 To je samo nastavak uspješnih policijskih akcija iz prošle godine, na kraju koje su kod 36-godišnje dilerice u Splitu pronašli i oduzeli joj 44 grama heroina, te tri digitalne vage za precizno mjerenje s vidljivim tragovima heroina.

 Početkom studenoga kod 58-godišnjaka sa splitskog područja pronađeno je 110 grama heroina, a krajem listopada i 'pao' je i 48-godišnjak s 20 grama te droge. 

 Tjedan dana ranije, nakon što su mu u džepovima pronašli 2 grama heroina, pretragom stana 39-godišnjaka na sinjskom području policija je pronašla 40 grama te droge, kao i vagu kojom je prije preprodaje mjerio težinu droge kako bi je u manjim količinama prepakiravao u PVC vrećice.