CJEPLJENI MESIĆ

'Kod nas kriminalci uglavnom prolaze dobro'

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 04.10.2009 16:08
  • Objavljeno 04.10.2009 u 15:53
Stjepan Mesić na sajmu tartufa

Stjepan Mesić na sajmu tartufa

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Srecko Niketic

'Kod nas događa da oni koji otkriju kriminal snose posljedice a oni koji su učinili kriminal, uglavnom prolaze dobro', kazao je predsjednik Mesić na sajmu tartufa u Livadama upitan da prokomentira slučaj dr. Srećka Sladoljeva, člana Nadzornog odbora Imunološkog zavoda koji je dobio otkaz nakon što je preko medija naveo da postoje neregularnosti u nabavi cjepiva za gripu

'To je moglo biti u vrijeme kada Hrvatska nije bila pravna država. Danas je Hrvatska pravna država i smatram da ako je gospodin Sladoljev bio u pravu, to će se zasigurno utvrditi", rekao je Mesić dodavši kako nitko ne smije snositi štete ako otkrije kriminal.

Potraga za dnevnicima

Mesić je rekao kakoočekuje iskorak kad je riječ o nalaženju topničkih dnevnika koje odHrvatske traži haški tribuinal. To nije ranije učinjeno jer su vjerojatno postojale neke barijere. 'Treba pronaći dnevnike koji postoje u toj silnoj arhivi u Ministarstvu obrane,' kazao jeMesić i dodao da za one dnevnike za koje se utvrdi da ihnema ili da su uništeni, treba utvrditi tko ih je uništio iprocesuirati ljude.

Svakom lojalnom građaninu ove zemlje, drži Mesić, mora biti interes da se kriminal otkrije, pogotovo kriminal širih razmjera.

Nekoliko europskih zemalja ima rezerve prema otvaranju poglavlja 23. o pravosuđu i ljudskim pravima u pristupnim pregovorima Hrvatske i Europske unije zbog hrvatske suradnje s Haaškim sudom.

Odgovarajući na pitanje novinara što za Hrvatsku znači činjenica da je na referendumu u Irskoj prihvaćen Lisabonski ugovor, hrvatski je predsjednik kazao kako to znači da su Hrvatskoj sada otvorena vrata za ulazak u Europsku uniju te kako sada treba samo ispregovarati ona poglavlja koja još nismo.

Komentirajući ulazak financijske policije u sva hrvatska brodogradilišpta osim u Uljanik, predsjednik Mesić je rekao kako je iznenađen što financijska policija i državna revizija nisu davno prije utvrdili o čemu se radi.

"Želim samo konstatirati, nikoga ne optužujem, ali je činjenica da su osim Uljanika sva brodogradilišta u gubitku, dok su svi njihovi kooperanti u dobiti. Zanima me o čemu se to radi, to treba utvrditi ili revizija ili policija," zaključio je Mesić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi