SVI U MINISTARSTVU UPRAVE

Kod Kovačića radi i bivša šefica Mesićevog ureda

14.03.2017 u 20:33

Bionic
Reading

Nakon Višnje Tafre i Vesne Nađ,, koje su bile dužnosnice u Vladi Zorana Milanovića, u Ministarstvu uprave koje vodi Mostovac Ivan Kovačić, zaposlena je i bivša šefica ureda Stjepana Mesića

Mirjana Pavoković, bivša šefica kabineta Ureda predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti, također je zaposlena u Ministarstvu uprave, doznaje Dnevnik Nove TV.

Iako se Most aktivno zalagao za gašenje bivšeg Mesićevog ureda, njegova najbliža suradnica ipak radi u ministarstvu kojeg vodi baš jedan mostovac. Kako su iz tog ministarstva pojasnili za Dnevnik Nove TV, Pavoković je nakon ukidanja Mesićevog ureda kao državna službenica preuzeta u Ministarstvo uprave kao središnje tijelo državne uprave nadležno za službeničke odnose. 'Nastavno na navedene zakonske odredbe, po nalogu ministra, službenica Pavoković obavlja poslove administrativnog referenta u ministarstvu uprave za potrebe dužnosnika, budući da ima srednju stručnu spremu ekonomske struke', pojasnili su u Ministarstvu uprave.

Pavoković ima tri mjeseca do mirovine, a trenutno je na godišnjem odmoru. Pavoković je HNS-ovka, koja je prije obavljanja dužnosti u Uredu predsjednika RH po prestanku obnašanja dužnosti, bila deset godina pomoćnica savjetnika za gospodarstvo u Mesićevom uredu na Pantovčaku.

Podsjetimo, Vlada je prošli tjedan nakon provedenog natječaja za šeficu kabineta ministra uprave imenovala bivšu zamjenicu ministra obrane Višnju Tafru, a doznalo se i da je u Ministarstvu uprave zaposlena bivša zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ. Upravo zbog njenog zapošljavanja burno je reagirao HDZ-ovac i šef HVIDR-e Josip Đakić, a zbog njegove reakcije ostavku je nudio i sam ministar uprave Ivan Kovačić.