'dnevni boravak'

Kupanje na plaži u kampu na Hvaru naplaćuju - dva eura!

07.08.2023 u 10:53

Bionic
Reading

U kampu 'Mlaska' u općini Sućuraj na otoku Hvaru 'dnevni boravak', odnosno kupanje na plaži, naplaćuju dva eura, iako kamp, kako piše Slobodna Dalmacija, uopće nema koncesiju na plažu, kamoli onu koja uključuje naplatu korištenja kupališta i mora

Kako piše Slobodna Dalmacija, jedna čitateljica doživjela je neugodno iskustvo na istočnoj strani otoka Hvara - u Sućurju. Nakon što je parkirala svoj auto kod kampa Mlaska - i to ispred rampe na makadamu - rečeno joj je kako mora platiti dnevnu kartu za kupanje na plaži - na računu navedenu kao uslugu 'dnevnog boravka'.

'Kojeg boravka, što to naplaćuju? Korištenje plaže? Po kojem to zakonu mi netko tko ima kamp može naplatiti korištenje kupališta? Budući da plan za koncesiju i gospodarenje tim područjem nisam nigdje našla u službenim dokumentima, a koliko sam doznala oni koncesiju ni nemaju', navodi ogorčena žena.

Postavlja se pitanje po kojoj osnovi se može naplatiti 'dnevni boravak' ako uopće ne koristite prostore kampa, već samo plažu koja je pomorsko dobro te vam nitko ne bi smio naplatiti ni kupanje ni 'boravak' na kopnenom prostoru širokom šest metara od ruba mora.

Prema Planu upravljanja pomorskim dobrom Općine Sućuraj i utvrđenim granicama pomorskog dobra iz studenoga 2008. godine, dozvole za korištenje ležaljki (35 komada), suncobrana (30 komada), aqua parka, škrinja za sladoled, podmornice za razgledavanje morskog dna, jedrilica i brodica na vesla, štandove za prodaju rukotvorina, kiosk, ugostiteljske terase i drugo izdane su za uvalu Mlaska, no nigdje se ne navodi i plaćanje 'dnevnog boravka'.

Kupanje u Rijeci (ilustrativni video) Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić/PIXSELL