vječna borba

Velike ili pak male grudi, naglašen trbuščić? Ovi kupaći kostimi odgovor su na vaše dileme

04.08.2023 u 15:33

Bionic
Reading

Svakog ljeta dame traže novi kupaći kostim u kojem će zablistati na nekoj od prekrasnih plaža, no ovaj zadatak u mnogima budi osjećaj mučnine. Suočavanje s izlaganjem tijela na plaži prepunoj ljudi izaziva stres, a od vlastitih tijela često imamo visoka očekivanja. Nekoliko savjeta olakšat će vam potragu za kupaćim kostimom koji vam savršeno pristaje

Kupovina kupaćih kostima često je izazovan posao, posebno ako želimo manipulirati odjećom da neke dijelove sakrijemo ili naglasimo. Na policama dućana i u ponudi online trgovina nude se razni modeli, a u širokoj ponudi ponekad se teško snaći i pronaći ono što odgovara našim tijelima i željama.

Izloženi fotografijama isklesanih tijela koja izgledaju sjajno u mikro bikinijima, no ne možemo očekivati da u njima svi izgledaju jednako dobro. Upravo zato - potrebno je pronaći onaj u kojem se osjećamo udobno i sigurno!

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; Montaža Neven Bučević

Ako imate male grudi

Obično dame s bujnim poprsjem imaju više problema pri pronalasku idealnog kupaćeg kostima. Kupaće kostime za manje grudi lakše je kupiti jer ne morate previše brinuti o potpori, a većina modela pristaje uz takav oblik tijela.

Sjajno rješenje su bikiniji koji su podesivi, a podstava se može ukloniti! Osim toga, i bandeau gornji dijelovi sjajno pristaju na manje grudi, a ukoliko se odlučite na modele s naramenicama birajte V-izrez koji je zasigurno jedan od najlaskavijih izreza na kupaćem kostimu.

Ako imate velike grudi

Veličina kupaćih kostima obično se podudara s veličinama grudnjaka, a kako biste bili sigurne da će kupaći pristajati i s obzirom da se veličine s godinama mijenjaju, najbolje je ponovno mjerenje svakog ljeta.

'Ako ste svjesni svog poprsja, najgora stvar koju možete učiniti je pokušati ga prikriti – tako izgleda veće', rekao je Mark Finerty, voditelj dizajna kupaćih kostima u tvrtki John Lewis.

Ako ne volite svoj trbuh

Ukoliko želite prikriti trbuh, idealno rješenje su gaćice visokog struka koje su posljednjih godina jako trendi! Kupaće gaćice visokog struka imaju 'old money' dojam, a bit će vaše saveznice u maskiranju tijela. Sjajna opcija su i jednodijelni kupaći kostimi, no potražite oni koji imaju pojas iznad pupka koji bi naglasio struk.

Ako imate izdužen torzo

Savjet koji daje Finerty je da izbjegavate kupaće kostime sa žicom! Najbolje je tražiti kupaće kostime s podesivim naramenicama, kao i donje dijelove s vezanjem sa strane.

  • +6
Eva Longoria na obiteljskom ljetovanju Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia