ANTIKORUPCIJSKO VIJEĆE

Koalicijski sporazum SDP-a i HNS-a u Zadru

17.04.2009 u 17:09

Bionic
Reading

U prostorijama zadarskoga SDP-a danas su županijske i gradske organizacije te stranke i Hrvatske narodne stranke (HNS) potpisale koalicijski sporazum o suradnji na lokalnim izborima

ZADAR - Predsjednica zadarskoga SDP-a i kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra Ingrid Antičević-Marinović rekla je da će odmah nakon izbora u Zadru, na kojima očekuje pobjedu koalicije, osnovati antikorupcijsko vijeće u kojem će biti građani koje će nadzirati zapošljavanje i dobivanje poslova.

Po njezinim riječima, ključno je pitanje kako se dobivaju poslovi i tko se zapošljava. Istaknula je da će se prekinuti praksa po kojoj nije važna diploma, nego stranačka iskaznica i dodala da Zadar pripada građanima, a ne bilo kojoj vlasti.

Predsjednica zadarskoga HNS-a Vesna Sabolić tom je prigodom rekla kako je došlo vrijeme promjena te da će se koalicija brinuti o ravnomjernom razvoju svih dijelova grada.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Svetko Šarić rekao je da će te dvije stranke preuzeti vlast u Zadarskoj županiji, a predsjednik županijskoga HNS-a Željko Kurtov je istaknuo da će nova vlast biti istinski servis građana te da neće biti čistki, nego smjena nesposobnih kadrova.

Čelnici županijskih i gradskih organizacija tih dviju stranaka istaknuli su kako vjeruju da će nakon sljedećih lokalnih izbora preuzeti vlast u Zadarskoj županiji i u Zadru.

Kako su rekli na konferenciji za novinare, kad preuzmu vlast, 'suzbit će korupciju, ukinuti podobnost pri zapošljavanju i jamčiti transparentno poslovanje'.