ZAGREBAČKA POSLA

Klisović: Obustava naplate parkinga kod zdravstvenih ustanova imala je predizborni karakter

  • Autor: M. Šu./Hina
  • Zadnja izmjena 12.08.2021 14:09
  • Objavljeno 12.08.2021 u 14:09
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović ocijenio je u četvrtak da je obustava naplate parkinga oko zdravstvenih ustanova imala predizboran karakter, posebice jer je za vrijeme obustave, većina građana plaćala parking jer su postojale obavijesti o toj obavezi.

“Ako prođete i dan danas, a ja sam, vjerujem kao i većina građana plaćao parking ispred zdravstvenih ustanova cijelo ovo vrijeme, i dalje stoji znak obavijesti o naplati parkinga, i dalje stoji automat za kupovanje karata i ljudi to redovno rade”, kazao je Klisović na potpisivanju Europske povljenje o radu s mladima na lokalnoj razini.

Smatra da to postavlja pitanje je li ta mjera, kojom je u listopadu prošle godine ukinuto plaćanje parkinga oko zdravstvenih ustanova u Zagrebu, što aktualni gradonačelnik Tomislav Tomašević ponovno uvodi, zaista imala motiv da se pomogne pacijentima.

“Ja smatram da je imala predizborni karakter”, istaknuo je dodavši da su se na parkinzima oko bolnica mogli vidjeti i parkirani stanari, zaposlenici tvrtke, a da nije postojala kontrola tko se njime koristi. Kazao je i da su se znakovi o obvezi plaćanja parkinga, na neki način trebali prekrižiti kako bi svatko znao da se parking ne treba platiti. 

Komentirao je i objavu bivšeg SDP-ovca Gordana Marasa, koji je od njega zatražio da se suprotstavi takvoj odluci, no Klisović je rekao da neće komentirati pisanja na društvenim mrežama “građanina" Marasa. 

“Jer to bi značilo da moram odgovarati na 800 i više tisuća računa na društvenim mrežama koje mogu imati sami građani”, poručio je. 

Upitan kako gleda na situaciju da gradonačelnik Tomašević nije bio upoznat s problemom zastoja u odvozu glomaznog otpada, Klisović je kazao da su o tome razgovarali jučer, ali da ne zna kada je sam Tomašević za to saznao. 

“Kada je on doznao ne znam, ja samo kažem kada je mene izvijestio. Ali ono što je važno jest da se odmah uhvatio rješavati taj problem, i vjerujem da ćete sutra čuti više o načinu kako misli riješiti taj problem”, kazao je dodavši da se Tomašević sada upoznaje sa detaljima svih problema Grada Zagreba, a njih je stvarno pregršt.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!