vremenska prognoza

Kiša i grmljavina, uz pad temperature. Doznajte kakvo nas vrijeme čeka u nastavku tjedna

08.06.2022 u 06:32

Bionic
Reading

U unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno s kišom i grmljavinom. Lokalno može biti izraženijih pljuskova uz veću količinu kiše, uglavnom prijepodne

U drugom dijelu dana postupno smanjenje naoblake. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, lokalno s pljuskovima i grmljavinom, prijepodne češće na sjevernom dijelu, a poslijepodne u Dalmaciji.

Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, još ujutro ponegdje i jak.

  • +30
Vrućine - Kupači na zadarskoj plaži Kolovare Izvor: Pixsell / Autor: Šime Zelić

Na sjevernom Jadranu će umjerena do jaka bura sredinom dana oslabjeti, dok će u Dalmaciji veći dio dana puhati umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 20 do 25, duž obale od 24 do 29 °C.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, lokalno obilnijom. Na Jadranu uz promjenljivu naoblaku češći lokalni pljuskovima i grmljavinom koji ponegdje mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno jugo, od sredine dana istočnjak i bura, prolazno i jugozapadnjak, a navečer podno Velebita na udare jaka i olujna bura.

Najniža jutarnja temperatura između 12 i 17, na Jadranu od 16 do 20, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 23, na Jadranu od 22 do 27 °C.