TUŽBA PROTIV OSTOJIĆA

Kerumovi uvojci negativni na drogu

27.05.2009 u 11:45

Bionic
Reading

Analiza uzorka kose, koji je nezavisnom kandidatu za splitskog gradonačelnika Željku Kerumu uzet 20. svibnja, pokazala je da Kerumovo indijansko ime ipak ne bi bilo 'Bijeli Prah', kako ga je prije prvog kruga lokalnih izbora 'prekrstio' SDP-ov kandidat Ranko Ostojić

SPLIT - Analiza uzorka provedena je u laboratoriju za kemijsko toksikološke nalaze Kliničkog zavoda za patologiju, sudsku medicinu i citologiju KBC-a Split. U analiziranom ekstraktu nije dokazano prisustvo lijekova, opojnih sredstava niti drugih sredstava ovisnosti.

Jure Šundov, Anđelka Visković, Željko Kerum i Nevenka Bečić

Prilikom analize koristile su se kombinacije raznih organskih otapala. Provedena je višestruka ekstrakcija kojom se dokazuje da Željko Kerum nije bio pod utjecajem opojnih droga.

'Rezultati su pokazali da me moj protivnik kleveće. U mojoj obitelji nema niti pušača, a ima nas preko 40', rekao je Željko Kerum koji je u 11 došao pred splitske novinare iako mu je nekoliko sati ranije umro punac, piše 24sata. Dodao je i da je apsolutni pobjednik izbora što dokazuju nove ankete.

Protiv Ranka Ostojića podigao je tužbu zbog širenja laži i klevete. 'On je angažirao ljude da po mojim plakatima pišu svašta, a štampao je i plakate na kojima se tvrdi da su mi tvrtke blokirane. Čak je i pisao bankama da ne posluju sa mnom. To su čiste laži što dokazuje bonitet mojih tvrtki i promet od 200 milijuna eura godišnje', rekao je Kerum.

Napomenuo je da nema namjeru koalirati sa HDZ-om te da će se nakon izbora pokušati dogovoriti sa nezavisnim kandidatima. Svoju sestru Nevenku Bečić namjerava imenovati predsjednicom gradskog vijeća.

'Tu nema osobnih interesa već se radi o stručnosti jer je Nevenka među prva tri financijaša u Hrvatskoj', objasnio je.