TAKTIKA GRADONAČELNIKA SPLITA

Kerum prvog radnog dana nije došao na posao

04.06.2009 u 18:38

Bionic
Reading

Četvrtak je trebao biti prvi radni dan novog splitskog gradonačelnika Željka Keruma. No on se u Banovini nije pojavio, već se ravnateljima i članovima ustanova i društava u vlasništvu grada Splita obratio putem plaćenog oglasa

'Zbog određenih saznanja koja sam dobio, a radi izbjegavanja mogućih zlouporaba, od svih ravnatelja i članova uprava zahtijevam da ne raspisuju natječaje za nova zapošljavanja, odnosno da odgode donošenje odluka po već raspisanim natječajima do primopredaje vlasti', piše u plaćenom oglasu objavljenom u Slobodnoj Dalmaciji koji potpisuje Željko Kerum.

'Ujedno zahtijevam da ne donose ni druge važnije odluke i da ne zaključuju druge važnije ugovore (o dodjeli koncesija, javnoj nabavi, dodjeli radova, održavanju i sl.) u okviru poslovanja svojih ustanova i društava do primopredaje vlasti jer to smatram moralnim činom politički odgovornih rukovoditelja', piše Kerum.

Ivan Kuret, kojeg Kerum još nije kontaktirao u vezi preuzimanja vlasti, ocjenjuje neprimjerenim, čudnim i nekorektnim ovakvo obraćenje Željka Keruma ravnateljima i članovima uprava gradskih društava.

'Željko Kerum od četvrtka je gradonačelnik Splita, njegovo je radno mjesto u Banovini i danas je trebao biti tu i reći ljudima u oči što misli i to potvrditi dokazima', kazao je u četvrtak Kuret.

'Čestitam Kerumu na izboru za gradonačelnika, ali stvarno mislim da takav odnos nismo zaslužili ni ja ni članovi Poglavarstva i ne možemo ga prihvatiti jer insinuira nešto što nije istina. Radili smo odgovorno, časno i pošteno, na dobrobit grada', kaže Kuret.

Nedolaskom na posao prvog radnog dana Kerum je sam sebi skočio u usta. On je, naime, u ponedjeljak od sedam ujutro sjedio u kafiću preko puta ulaza u Banovinu kako bi provjerio kada njegovi podređeni dolaze na posao. Zaključio je da ih su većina 'neradnici i kavopije' zbog kašnjenja na posao.