IPAK NE IDE U HAAG

Kerum ostao bez dozvole za Gotovinu

31.05.2010 u 14:21

Bionic
Reading

Inicijativa splitskog gradonačelnika Željka Keruma i njegove desene ruke u gradu i stranci HGS Jure Šundova da posjete generala Antu Gotovinu u Haagu ipak neće biti realizirana. Šundov nam je to potvrdio u kratkom razgovoru za tportal

Razlog za takav epilog je, po riječima Jure Šundova, činjenica da nisu dobili formalnu dozvolu za posjet.

'General Ante Gotovina se suglasio s inicijativom i posjetom, ali nismo dobili dozvolu službenih organa zatvorske institucije u kojoj general boravi. Naglašavam da nismo dobili odbijenicu, išli smo preko Zaklade koja skrbi o obrani hrvatskog generala, ali nismo uspjeli savladati formalne zapreke u tom smislu', rekao je Jure Šundov.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Hrvatske građanske stranke (HGS), Šundov je isto tako izrazio nadu da će general Gotovina biti oslobođen prije možebitne realizacije dozvole za posjet.

Šundov je odlučno demantirao informacije da je Željko Kerum posjetio bjegunca Branimira Glavaša u susjednoj državi te dodao: 'HGS je mlada stranaka u nastajanju, nije orijentirana ni lijevo ni desno. Cilj nam je izjednačiti stranački s rejtingom koji uživa predsjednik HGS-a Željko Kerum osobno i postati parlamentarna stranka. Nije nam cilj stvarati koalicije, nego ojačati HGS i samostalno ući u parlament.'

Na kraju je Šundov sa zadovoljstvom komentirao rezultate ankete Nove TV prema kojoj Kerum uživa potporu skoro 50 posto anketiranih građana, za razliku od Dujomira Marasovića iz HDZ-a koji je dobio podršku tek osam posto građana.