zbog odavanja tajne

Odvjetnik Krsnik kazneno prijavio novinara, urednicu i ženu koja je Damira Škaru optužila za silovanje

03.10.2019 u 11:47

Bionic
Reading

Krešimir Krsnik, odvjetnik Damira Škare, podnio je kaznenu prijavu protiv Škarine žrtve zbog odavanja tajne te protiv novinara i urednice emisije Provjereno Nove TV zbog poticanja na odavanje tajne, objavio je Dnevnik.hr. Županijski sud u Velikoj Gorici odlučio je danas produljiti istražni zatvor Škori za još mjesec dana

'Istražni je zatvor produljen zbog utjecaja na četvero svjedoka čija ispitivanja tek slijede. Nije produljen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela jer je on dao ostavku kao član Upravnog odbora, a i razriješen je s mjesta predsjednika AK Siget'', rekao je za DNEVNIK.hr glasnogovornik suda.

Žrtva će biti ispitana 17. listopada putem videolinka na sudu u Velikoj Gorici, dok će ostale svjedoke ispitati državni odvjetnik.

Škaro je u pritvoru od uhićenja početkom rujna. Prije mjesec dana određen mu je istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Radi se o dva kaznena djela: spolno uznemiravanje i silovanje.

Početkom rujna, odvjetnik Krsnik pokušao je spriječiti emitiranje emisije Provjereno u kojoj je svjedočila žena koja je tadašnjeg čelnika AK Siget prijavila za silovanje. Krsnik je tom prilikom kazao da su 'takve objave u medijima protivne pravu optuženika i suprotne praksi Europske konvencije o ljudskim pravima'.

  • +17
Damir Škaro Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX