KAMENKO UZVRAĆA UDARAC

Kaznena prijava Anti Đapiću!

25.04.2013 u 21:14

Bionic
Reading

Pročelnik osječkog Upravnog odjela za komunalno i stambeno gospodarstvo Milan Kamenko danas je bivšeg osječkog gradonačelnika Antu Đapića kazneno prijavio za nezakonito pogodovanje, tereteći ga da je 2007. gradskoj tvrtki 'Osimpex' po znatno nižoj cijeni prodao gradski poslovni prostor u središtu Osijeka

U prijavi osječkom Županijskom državnom odvjetništvu Kamenko navodi kako je Đapić u srpnju 2007. godine, nakon natječaja na kojemu je kao najpovoljniji ponuditelj izabrana tvrtka 'Osimpex', sklopio kupoprodajni ugovor o prodaji poslovnih prostora u Županijskoj ulici 7 po početnoj cijeni od 1,35 milijuna kuna.

Napominje i kako je to manji iznos od početne cijene za taj prostor utvrđene Programom prodaje gradskih poslovnih prostora za 2007. godinu, a koja je iznosila 1,8 milijuna kuna. Kamenko podsjeća kako taj prostor tijekom 2006. godine u tri navrata nije bio prodan, te da je, zbog ponavljanja natječaja, u Programu prodaje za 2007. bilo uračunato smanjivanje cijene od 20 posto, u odnosu na procijenjenu vrijednost toga prostora koju je sudski vještak procijenio na 305 tisuća eura.


Tvrdi i kako se taj prostor, s obzirom da je bila riječ o prvoj prodaji u 2007. godini, morao ponuditi po cijeni utvrđenoj Programom prodaje gradskih prostora u iznosu od 1,80 milijuna kuna, a ne po umanjenoj cijeni, napominjući da se natječaj ponavljao po četvrti put.

Kamenko dodaje kako je, prema informacijama kojima raspolaže, Đapićev izborni stožer smješten upravo u navedeni prostor, u vlasništvu tvrtke 'Osimpex', što drži još jednim od razloga za osnovanu sumnju u nezakonito pogodovanje.