DERBI SV. DUJE

Katalinić otkriva: U gradskom derbiju navijat ću za Hajduk

08.03.2012 u 18:01

Bionic
Reading

Legendarni trener Hajduka Ivan Katalinić, koji je do nedavno vodio Split, procijenjuje izglede jedne i druge momčadi u gradskom derbiju, koji se igra u subotu u 18.00 sati na Poljudu

Jedna od brojnih poveznica među gradskim rivalima Hajdukom i Splitom, a takvih je doista puno, je i Ivan Katalinić. Popularni 'Ivan Grozni' legendarni je igrač i trener Hajduka, najtrofejnija osoba u povijesti kluba, no u prošloj sezoni potpisuje i najveći uspjeh crvenih iz Parka mladeži, s kojima je osvojio treće mjesto u sezoni u kojoj se klub vratio u prvoligaško društvo i izašao s njima u Europu. Subotnji derbi Katalinić će gledati iz svečane lože Poljuda, a ekskluzivno za tportal.hr otkriva za koga će navijati.

'Zna se, srce je uvijek bliže biloj boji. Uvijek je bilo i uvijek će biti', ne krije Katalinić, koji je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri često sjedio na 'pogrešnoj klupi Poljuda'

'Znali su neki i upirati prstom u mene, kao Kate će pustiti Hajduku, ali dovoljno je pogledati statistiku da bi se utvrdilo kako su to gluposti. Uvijek sam bio profesionalac i pokušavao složiti igru da moja momčad pobjedi. A što je to Hajduku ponekad znalo nanijeti i štetu, Bože moj, nije na meni da o tome razmišljam'.

U gradskom derbiju, koga neki u šali nazivaju i 'Derbi Sv. Duje', nešto više šansi daje domaćinu, momčadi Krasimira Balakova.

'Hajduk je u nešto boljoj formi, ako prikažu igru iz Kranjčevićeve onda ne trebaju strahovati za rezultat. No derbi je uvijek varljiv, nikad ne znaš kako će tko ući u utakmicu, kako će se stvari razvijati, tko će biti raspoložen... I jedna i druga momčad imaju kvalitetne igrače i mogućnost da vodu usmjere na svioj mlin. Ono što bih ja volio je da na Poljudu bude prava atmosfera, da dođe puno gledatelja i da vide odličnu utakmicu'.

Trenutna forma je po Kataliniću na strani Hajduka.

'Split je poremećen kasnijim odlaskom na pripreme u Tursku, gdje su uglavnom igrali utakmice i nisu se stigli uigravati. Zato im treba nešto više vremena za uigravanje i hvatanje forme. Otud i nešto lošiji start u sezonu. Hajduk je u Kranjčevićevoj pokazao da ima glavu i rep, samo i ranije je bilo bljeskova, pitanje je mogu li takav nivo igre držati u kontinuitetu'.

Svojim kolegama na klupi Hajduka i Splita ne želi 'soliti pamet', no ipak, onako više za sebe, kaže kako bi Split morao biti konkretniji i okomitiji, s više rizika, dok bi Hajduk protiv svakoga, pogotovo na Poljudu trebao igrati s najmanje dvojicom napadača.

'Zna se kakav je naš menetalitet, kakav je stil igre Hajduk uvijek gajio i što naši navijači vole. Draže im je pobijediti 4:3 nego 2:0'.

O klupi trenutno ne razmišlja.

'Uvijek se nešto vrti, ponuda ima, ali nema žurbe. Kad dođe prava ponuda, nema razloga da opet ne preuzmem neku momčad'.