promjena plana

Karamarko odustao od utrke za šefa HDZ-a?

05.02.2020 u 00:02

Bionic
Reading

Nekadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko vjerojatno je odustao od namjere da se kandidira za stranačkog predsjednika na izborima čiji će se prvi krug održati 15. ožujka

U ovom trenutku vjerojatnost je čak 95 posto da nekadašnji predsjednik HDZ-a neće sudjelovati u unutarstranačkim izborima, doznaje Novi list od ljudi bliskih Karamarkovoj kampanji.

Navodno ga je u toj odluci pokolebala pojava bloka koji čini Miro Kovač koji se kandidira za predsjednika, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji želi biti zamjenik predsjednika HDZ-a i Davor Ivo Stier koji će se kandidirati za potpredsjednika stranke.

Karamarko je zadnjih tjedana razgovara s Mirom Kovačom i ljudima oko njega koji su mu sugerirali da podrži ovog nekadašnjeg ministra vanjskih poslova u njegovoj namjeri da smjeni Andreja Plenkovića s pozicije predsjednika stranke.

Odluku još nije priopćio članovima svog nefromalnog tima koji već mjesecima u stranci lobiraju za njega među stranačkim članstvom, a u petak je trebao u Sesvetama, kvartu u istočnom dijelu Zagreba, održati uvodni skup u svojoj predsjedničkoj kampanji, a u tijeku su bili dogovori i za neke druge skupove. Oko sebe je bio okupio ljude koji su po terenu lobirali za njega.

Bivši šef HDZ-a još nije donio konačnu odluku o tome hoće li podržati Kovača, a definitivno se neće kandidirati ni za jednog od četiri potpredsjednika stranke.