karlovačka županija

Karantena u Grabovcu prvi put od ožujka prazna

22.05.2020 u 13:06

Bionic
Reading

Od petka u karanteni u hotelu 'Grabovac' nema nikoga, ni onih u samoizolaciji zbog sumnje na zarazu koronavirusom ni vozača u tranzitu kroz Hrvatsku koji su se tom karantenom najviše koristili, priopćio je u petak Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije

Kako doznaje Hina, u Hotelu 'Grabovac' ovaj mjesec u karanteni je boravilo 13 osoba, koje su ostvarile deset noćenja, a svi su bili strani državljani koji su u Hrvatskoj bili zbog poslovnih obaveza.

U travnju je u karanteni u Grabovcu bilo 17 osoba, i to po dva tjedna pet Dugorešana, koji su se vratili s rada u inozemstvu, i pet vatrogasaca iz Udbine. Četiri dana tu je u samoizolaciji proveo i jedan muškarac iz Rakovice te šest vozača prosječno po pet dana. U ožujku je tranzitnu karantenu koristilo 14 vozača prosječno po dva dana.

Glasnogovornica Stožera Civilne zaštite Ivana Rumenović Novinić rekla je da će hotel u Grabovcu i dalje biti na raspolaganju za potrebe izolacije, sve dok Nacionalni stožer ne odluči drugačije.

U Karlovačkoj županiji još se dvije osobe liječe od covida-19, obje u svojoj kući, a na bolničkom liječenju nema više nikoga. Od početka epidemije u Karlovačkoj županiji od covida-19 oboljela je 31 osoba, od kojih je jedna umrla, a ozdravilo ih je 28.

Dosad je testirano 2479 osoba, od kojih je većina kraće ili dulje bila u nekom obliku izolacije, a sada pod mjerama samoizolacije više nema nikoga.

Unatoč vrlo dobroj epidemiološkoj slici, Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije poručio je da će i dalje o svim informacijama izvještavati javnost.