SUD OSLOBODIO MLADIĆA

'KaraMarko Keruma' na Zagreb Prideu je - satira

14.04.2015 u 10:55

Bionic
Reading

Student Bruno K. oslobođen je optužbi za remećenje javnog reda i mira, a nije dokazano ni da je kao sudionik povorke Zagreb Pride 2011. svojim postupcima i nošenjem transparenta s natpisom 'KaraMarko Keruma ili jebe lud ludoga' uznemiravao građane, piše portal crol.hr

Za to je studenta teretila Policijska uprava zagrebačka, i to zato što je 'stvarao nemir, neraspoloženje i uznemirenost među prolazećim građanima', no sutkinja Katarina Jurišić u ponovljenom postupku na zagrebačkom Prekršajnom sudu mladića je oslobodila optužbi, javlja portal crol.hr.

Presudno je svakako bilo svjedočenje policajca Maria Meašića, koji je tog 18. lipnja 2011. radio na osiguranju povorke Zagreb Pridea. On je ispričao kako je uhitio Brunu K. po nalogu svojih nadređenih i to 'pretpostavlja, iz preventivnih razloga', jer je naveo kako nitko od građana nije zatražio intervenciju te da mu se 'nitko nije obraćao govoreći da mu to smeta ili da je to kod nekog izazvalo osjećaj nelagode'. Upravo zato što nitko od građana nije tražio intervenciju policije, isti nisu niti predloženi kao svjedoci.

Podsjetimo, ministar policije u to vrijeme bio je upravo Tomislav Karamarko

Za dotični je transparent Bruno K. izjavio kako je 'možda bio malo vulgaran, ali u prvom redu satiričan i reflektirao se na neke prethodne događaje', te da je 'mnoge ljude nasmijao, a neke je vjerojatno potaknuo na razmišljanje'.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.