DARKO MILINOVIĆ

'Karamarko je pokazao da je preuzeo kormilo stranke'

05.06.2016 u 08:50

Bionic
Reading

HDZ-ov Darko Milinović rekao je u subotu da je šef stranke Tomislav Karamarko 'pokazao da je preuzeo kormilo stranke', i da će HDZ sigurno formirati većinu tijekom preslagivanja Vlade - bez Mosta

Milinović kaže za N1 da nije istina da HDZ želi srušiti Oreškovića, nego mu je samo odgovorio na jučerašnju pressicu kojoj je zatražio da s pozicija prvih potpredsjednika Vlade odstupe Tomislav Karamarko i Božo Petrov. Mi smo donijeli sve odluke, a to je da HDZ kreće u formiranje nove većine', rekao je Milinović. 'Stabilnost iduće Vlade nalaže da premijer bude Tomislav Karamarko', dodao je.

Na pitanje o sukobima između Milijana Brkića i Tomislava Karamarka, odnosno kako je moguća stabilnost stranke u kojoj se ne slažu dva čelna čovjeka, Milinović kaže da je to demokracija.

'I zato je HDZ najjača stranka, svatko može reći svoje mišljenje. Potvrdio je da su neki ljudi tražili da Karamarko odstupi, ali nije bilo ni glasovanja o tome, iako je 'sam Karamarko predložio da glasuju'.

'HDZ ima puno bitnijeg posla, a to je formiranje većine u Saboru i izglasavanje povjerenja Karamarku. Najjača smo stranka, svatko može reći svoje mišljenje i reći ću da je još više ojačao stranku. Karamarko je danas preuzeo stranku u svoje ruke, preuzeo je kormilo, stranci je trebao lider i doista ga je dobila.'

Ubrzo ćete saznati tu većinu, kaže Milinović na pitanje tko će im je osigurati.

'Politika je umijeće mogućeg, uvjeti se mijenjaju iz dana u dan, Karamarko će skupiti najmanje 76 ruku za formiranje nove Vlade', rekao je na pitanje kao je moguće da će sada imati većinu, a nisu je imali tijekom prvog formiranja Vlade.