JATACI RATNIH ZLOČINACA

Karadžićevi pomagači štite i Mladića?

02.12.2008 u 15:22

Bionic
Reading

Pripadnici snaga NATO-saveza u BiH ponovno su pretražili kuću obitelji Radovana Karadžića na Palama tragajući za informacijama o osobama koje su mu pomagale u skrivanju jer vjeruju da iste osobe čine mrežu potpore i Ratku Mladiću, koji je još u bijegu

SARAJEVO - 'Vjerujemo da se mreže pomagača Karadžića i Mladića preklapaju i željeli smo o tome razgovarati s članovima Karadžićeve obitelji', izjavio je glasnogovornik stožera NATO-a u Sarajevu Derek Chappell.

Akcija koju su proveli pripadnici NATO-a izvedena je rano jutros, a osim premetačine, obavljeni su i razgovori s Karadžićevom suprugom Ljiljanom i kćeri Sonjom, koja se novinarima potužila da NATO zapravo samo pokušava omesti pripreme njezina oca za obranu na suđenju za ratne zločine pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

'S nama su razgovarali o mreži potpore Ratku Mladiću i Goranu Hadžiću. Također su nas ispitivali o tome s kim je moj otac bio u kontaktu tijekom rata i tijekom skrivanja i posjedovanja lažnog identiteta', rekla je Sonja Karadžić.

Radovan Karadžić uhićen je u Beogradu u srpnju ove godine, gdje je boravio pod lažnim imenom - Dragan Dabić.

Njegova obiteljska kuća i stan Sonje Karadžić-Jovićević na Palama prije toga su bili česta meta istražitelja koji su pokušavali prikupiti informacije o njegovu boravištu i osobama koje mu pomažu u skrivanju.