ZAUVIJEK SVOJ

Karadžić: Neću se pojaviti na suđenju

22.10.2009 u 10:27

Bionic
Reading

Bivši vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić optužen za genocid u BiH najavio je da se neće pojaviti na početku svoga haškog suđenja zakazanog za ponedjeljak

ZAGREB - 'Izvještavam vas da moja obrana nije spremna za suđenje koje bi trebalo početi, kako je planirano, 26. listopada i da se ja stoga neću pojaviti pred vama toga dana', navodi se u podnesku objavljenom u četvrtak ujutro, a kojeg je Karadžić uputio sudskom vijeću dan ranije.

Karadžić se u podnesku žali na to da se njegova predana priprema za suđenje u kojoj je od uhićenja podnio, kako sam navodi gotovo tisuću podnesaka sada okreće protiv njega jer se nije stigao pripremiti za sam početak 'procesa koji će odrediti buduće odnose naroda u regiji za najamnje naredno stoljeće a možda i zauvijek'.

U svome se podnesku sucima kojima izražava 'nepomućeno poštovanje' Karadžić uz ostalo poziva i na Kafku i na suđenje šefu Kominterne Gerogiju Dimitrovu.

Karadžić se tereti u 11 točaka za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, uključujući dvije točke za genocid, počinjene u ratu u BiH od 1992-95.