BURA, VATRA I OPUŠCI

Kamp na Hvaru spašen, gori kod Drniša

26.07.2010 u 11:32

Bionic
Reading

Samo u nedjelju na splitskom području izbilo je čak sedam požara, koji se zbog jake bure brzo šire. Krivac za jedan požar već je pronađen. Hvarski požar pod nadzorom drži pedeset vatrogasaca i tri kanadera

Šumski požar koji je u ponedjeljak ujutro buknuo u uvali Pribinje na Hvaru i zbog kojega je evakuiran veći dio kampa Vira, zasad je, kako doznajemo od glavnog vatrogasnog zapovjednika Mladena Jurina, stavljen pod kontrolu.

'Izgorjelo je oko dva hektara površine, no kamp je spašen. Vatra je zasad pod nadzorom, a u akciji sudjeluju tri kanadera i oko pedeset vatrogasaca', kazao nam je Jurin.

U dramatičnoj akciji na Hvaru jutros je evakuirano stotinjak turista, zajedno s njihovim vozilima i šatorima. Zavlada je prilično velika panika.

Jaka bura koja puna dva dana puše na splitskom području stvorila je velike probleme gasiteljima: samo u nedjelju požari su izbili na sedam različitih lokacija, no bez veće materijalne štete. Za vatru koja je izbila u Solinu, već je pronađen krivac – policija je utvrdila da ga je opuškom izazvao 64-godišnji B. D., protiv kojeg će biti podnesena prekršajna prijava.

U ovom trenutku vatra gori i u okolici Drniša. Zapalilo se minski sumnjivo područje, pa su angažirane isključivo zračne snage.

Na splitsko područje početkom kolovoza iz Zagreba na ispomoć će biti upućen vodeni top. Vozilo će, tvrdi se, biti angažirano na isporuci vode i gašenju požara, no nije isključeno ni to da će biti rezervirano u terminima većih nogometnih utakmica.