UMOČEN DO GRLA

Kalmetin pobočnik Livaković dao ostavku

04.11.2009 u 18:24

Bionic
Reading

Zdravko Livaković, najbliži suradnik ministra prometa Božidara Kalmete, podnio je ostavku na mjesto državnog tajnika za infrastrukturu u Ministarstvu prometa. Livaković tvrdi da su razlozi njegove ostavke isključivo obiteljski

'U Zadru mi živi sin kojemu je 15 godina i krenuo je u srednju školu, to je osjetljivo životno razdoblje u kojem moram biti uz njega. Imam samo njega i ne bih si nikad oprostio da mu se nešto dogodi samo zato što nisam bio s njim kad mu je to bilo potrebno', rekao je Livaković Večernjem listu.

Livaković drži da je u proteklih šest godina koliko je kao državni tajnik za infrastrukturu radio u Ministarstvu prometa ispunio svoju misiju. Kojim će se poslom nakon odlaska iz Ministarstva baviti, još ne zna, ali kaže da ima šest mjeseci, koliko ima pravo na plaću, za razmišljati.

'Neću ni toliko izdržati da ne radim', uvjeren je Livaković.

Iako su u posljednje vrijeme otvorene razne afere u HAC-u gdje je Livaković šef Nadzornog odbora (od skupog bojenja tunela, kupovanja luksuznih automobila preko izvođača radova...), Livaković tvrdi kako one nemaju veze s njegovom ostavkom. O njegovoj se smjeni čulo još prije mjesec dana, pa nije isključeno da je ostavka dogovor njega i ministra Kalmete.