BIVŠI ŠEF UPRAVE OPTUŽUJE

Kalmeta je upravljao HAC-om preko svojih ljudi

božidar kalmeta

božidar kalmeta

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Loša klima unutar Hrvatskih autocesta, koju ministar Božidar Kalmeta sada pokušava promijeniti imenovanjem novog predsjednika uprave, nije od jučer

Tome u prilog ide i pismo koje je 2007. godine nadzornom odboru poslao tadašnji predsjednik uprave Mario Crnjak, u kojem se žali da ministar Kalmeta preko svojih ljudi upravlja HAC-om, a njega zaobilazi, marginalizira ga i omalovažava. Pismo je prije dvije godine objavljeno u većini medija, a danas je u svjetlu najnovijih događaja ponovno dobilo na aktualnosti.

Crnjak je tada u pismu optužio Kalmetu da preko članova uprave Milivoja Mikulića i Josipa Sapunara, a nakon Mikulićeve smjene i preko Željka Krapljana upravlja tvrtkom, a njega potpuno marginalizira u donošenju odluka.


Crnjak u pismu tvrdi da se ne slaže s imenovanjima koja je proveo Josip Sapunar. Također tvrdi da se on pune dvije godine nije sastao s Kalmetom, dok su tijekom 2006. godine Mikulić 30, a Sapunar 15 puta bili kod Kalmete i razgovarali o HAC-u.

U istom pismu Crnjak je tražio da ga se razriješi dužnosti, no s čela uprave HAC-a otišao je tek godinu dana poslije. Međutim, neki sugovornici Jutarnjeg lista tvrde da se Crnjak kao predsjednik uprave i nije tako snažno protivio dvojici svojih kolega iz uprave, kako navodi u pismu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi