PROLJETNA JUŽINA

Kakvo nas vrijeme očekuje za kraj travnja?

26.04.2013 u 09:29

Bionic
Reading

Uglavnom sunčano i toplo vrijeme s južinom nastavit će se i narednih sedam dana. Nešto više naoblake te mjestimičnih pljuskova i kiše moglo bi biti u subotu i potom opet u srijedu. No temperature će, uz manje padove, ostati dosta visoke; u Slavoniji će se povremeno penjati blizu 30°C, najavljuju prognostičke karte

U petak će se u cijeloj Hrvatskoj veći dio dana zadržati stabilno i pretežno do djelomice sunčano vrijeme. Predvečer će se na većem dijelu Jadrana postupno jače naoblačiti, a na sjevernom dijelu je ponegdje moguća i slaba kiša. Tijekom noći na subotu naoblačenje s mjestimičnom kišom zahvatit će gotovo cijelu Hrvatsku. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 12, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 22 do 27, u Slavoniji i koji stupanj viša, a na Jadranu od 20 do 25°C.

U subotu će u cijeloj Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno i nestabilno sa sunčanim razdobljima i nešto svježije u odnosu na prethodne dane. Posvuda postoji mogućnost za povremenu kišu ili lokalni pljusak, osobito na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru te u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura zraka posvuda će biti od 11 do 16°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 21 do 26°C, u Lici koji stupanj niža, a na Jadranu od 18 do 23°C.

U nedjelju ujutro će se u cijeloj zemlji razvedriti pa će veći dio dana posvuda biti pretežno sunčano i vedro. Jedino je u Istri te na Riječkom području moguć umjeren razvoj dnevne naoblake, ali uglavnom bez oborina. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 12, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna posvuda će biti od 19 do 25°C.

U ponedjeljak se nastavlja razdoblje pretežno sunčanog, vedrog i toplog vremena. Tijekom dana u Istri i na Kvarneru još uvijek je moguć mjestimični razvoj dnevne naoblake. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će puhati umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna posvuda će biti od 21 do 26, a u Slavoniji i koji stupanj viša.

I u nastavku tjedna se ne očekuje značajnija promjena vremena pa će se i dalje nastaviti period sunčanog i toplog vremena. U unutrašnjosti će puhati vjetar južnih smjerova, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. Temperature će biti bez veće promjene.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.