mup

Kako ući u Hrvatsku? Sve što strance zanima sada na jednom mjestu i na više jezika

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 22.05.2020 10:56
  • Objavljeno 22.05.2020 u 10:56
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Od četvrtka svi strani državljani koji namjeravaju ući u Republiku Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj, odgovore na sva pitanja vezana za ulazak u Republiku Hrvatsku mogu saznati na jednom mjestu

S obzirom na ograničenja koja su na snazi, zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19, a radi bržeg dobivanja relevantnih informacija, sva najčešća pitanja i odgovori o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku, objavljeni su na službenoj web stranici Ministarstva unutarnjih poslova pod kategorijom UZG COVID na glavnoj izborničkoj traci.

Ako svoj odgovor o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku ne pronađu među najčešćim pitanjima i odgovorima, dostupan je i on-line obrazac za upit putem kojeg nam se mogu obratiti kako bi dobili konkretan odgovor na svoje pitanje o mogućnosti ulaska.

Navedena stranica i on-line obrazac trenutno su dostupni na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a planira se proširivanje i na druge strane jezike.

Podaci koji se putem obrasca traže od zainteresirane stranke, a sa ciljem davanja konkretnog odgovora su: državljanstvo, ima li reguliran status stranca u RH (odobren boravak), planirani datum dolaska na granični prijelaz, ime graničnog prijelaza na kojem planira ulazak te razlog dolaska u Republiku Hrvatsku.

  • +15
  • +12

Gužve na graničnom prijelazu Bregana

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Sćitar

Adresa uzg.covid@mup.hr i dalje ostaje mjesto na koje se zainteresirani korisnici mogu obratiti uz nešto drugačiju proceduru. Naime, nakon što osoba pošalje upit na navedenu adresu, dobit će automatski odgovor u kojem ju se usmjerava na navedenu stranicu, na kojoj može odabrati jedan od ponuđenih jezika te pronaći odgovor ili se obratiti putem on-line obrasca.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!