BLAGDAN SVIH SVETIH

Kako sutra doći do groblja? Doznajte sve informacije

31.10.2013 u 09:18

Bionic
Reading

Uoči sutrašnjeg blagdana Svih Svetih ZET je pojačao linije čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema posebnom, intenzivnijem rasporedu – tramvaji i autobusi vozit će do kraja tjedna. Gradonačelnik je i ove godine odlučio častiti građane, pa će sve izvanredne linije biti besplatne

U četvrtak, 31. listopada tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom voznom redu radnog dana, a linije će se prema potrebi i mogućnostima pojačati dodatnim kapacitetima.
Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga, na linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, dok će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.
Zbog radova na dijelu Bakačeve ulice, pristup Kaptolu bit će s Trga bana Jelačića kroz prolaz Harmica, Pod zidom i dalje prema Kaptolu!

Prema gradskim grobljima ZET već uključuje dodatne autobuse na redovne linije, ovisno o priljevu putnika. U četvrtak i petak, 31. listopada i 1. studenoga, vozit će izvanredne autobusne linije: Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševec i Dubec – Markovo Polje.

PRIJEVOZ DO MIROGOJA

Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Krematorij bit će uspostavljene u četvrtak, 31. listopada i petak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati. Na liniji Kaptol – Mirogoj autobusi će voziti u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnog zaustavljanja, a na liniji Kaptol – Krematorij autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, uz usputno zaustavljanje na stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom.


Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija toga terminala. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija 20-ak metara južnije od pješačkog prijelaza, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij. Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.

Izvanredna autobusna linija Kvaternikov trg – Srebrnjak vozit će također u četvrtak, 31. listopada i petak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati. Autobusi će kretati svakih pet do sedam minuta.
Trasa linije 297: Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom natrag. Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica.

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg (Heinzelova ulica), na peronu linije 201 Kaptol – Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.  Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.

UKIDANJE LINIJA

U četvrtak, 31. listopada i petak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, ukidaju se linije: 106 Kaptol – Mirogoj – Krematorij, 201 Kaptol – Kvaternikov trg i 238 Kaptol – Kozjak.
U četvrtak 31. listopada i petak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, linija 203 Svetice – Vinec – Krematorij, bit će skraćena te će autobusi voziti na relaciji Svetice – Vinec – Remete; odnosno alternativno zbog gustoće prometa na relaciji Svetice – Vinec, a linija 207 Srebrnjak – Rim – Srebrnjak, u četvrtak, 31.10. vozit će na relaciji Kozjak – Rim – Kozjak. Linija će prometovati trasom: Rebar, Lašćinska, Bijenička te uobičajenom trasom do raskrižja Bijenička/Lašćinska, Lašćinska, Rebar, Kozjak. Vremena polazaka autobusa ostaju nepromijenjena. Autobusna linija 226 Kaptol - Remete - Svetice, također će prometovati skraćeno i to na relaciji Svetice - Remete, odnosno alternativno zbog gustoće prometa na relaciji Svetice – Remete/Česmičkog.

Tijekom posebne regulacije prometa, od 31. listopada, od 8 sati, do 1. studenoga, do 20 sati, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg), u smjeru Britanskog trga: Kaptol, Degenova, Medveščak, Gupčeva zvijezda, Vrančićeva i dalje redovnom trasom, te će u smjeru Britanskog trga biti uspostavljeno stajalište u Vrančićevoj ulici (u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom). U smjeru Kaptola autobusi će voziti redovnom trasom.


PRIJEVOZ DO MIROŠEVCA

Izvanredna autobusna linija Dubrava – Miroševac vozit će 31. listopada i 1. studenog od 8 do 19 sati, a autobusi će kretati svake dvije do tri minute, bez usputnog zaustavljanja.
Vozit će trasom: Avenija Gojka Šuška – Oporovečka – Aleja tišine – Oporovečka (stara), a u povratku Oporovečka (stara) – Oporovečka – Avenija Gojka Šuška – Dubrava.  Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od izlaza s terminala. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na sjevernom kolniku stare Oporovečke, na dijelu od Mramornog prilaza do Aleje tišine. Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom zapadnom stajalištu terminala Dubrava, a na Miroševcu sjeverno od raskrižja Grižanske s novom Oporovečkom, na istočnom prometnom traku Aleje tišine.

Obustave i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije. U četvrtak, 31. listopada i petak, 1. studenoga, od 8 do 19 sati, linije 206 (Dubrava – Miroševac) i 210 (Dubrava – Studentski grad – Klin) neće voziti. Linija 223 (Dubrava – Trnovčica – Dubec), radi posebne regulacije prometa, prometovat će djelomično izmijenjenom trasom u smjeru Dubrave, uobičajenom trasom do Koledinečke, potom Dankovečkom, Ulicom Dubrava do terminala Dubrava. Napominjemo, kako će iz Dubrave autobusi polaziti s prvog perona.

PRIJEVOZ DO MARKOVOG POLJA

Izvanredna autobusna linija Dubec – Markovo polje vozit će 31. listopada i 1. studenoga od 7.30 do 18.30 sati trasom: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Aleja mira do groblja Markovo polje (parkiralište za osobna vozila između groblja i Vugrovečke ceste), uz usputno zaustavljanje na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka, kod Vatrogasnog doma).

Ulazak putnika u autobuse za Markovo polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274 za Laktec, a ulazak putnika prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira. Izlazak putnika iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, a na Markovom polju na sjevernoj strani parkirališta između groblja i Aleje mira.

OSTALE AUTOBUSNE LINIJE

U petak, 1. studenoga autobusna linija 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) bit će pojačana s dodatnim autobusima, kao i linija 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče).  U srijedu, 30. i četvrtak, 31. listopada, te u petak, 1. studenoga, linija 182 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice) od 8 do 20.45 sati neće prometovati do Groblja Zaprešić, već izravno za Šibice! Umjesto nje, navedenih dana uvodi se izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić) koja će prometovatii od 8 do 20.45 sati, svakih 30 minuta.

Autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 Susedgrad – Poljanica – Gornja Bistra, na kojoj će voziti autobus s polaskom svakih 90 minuta sa stajališta Podsused-centar, i to u 8.30, 10.00, 11.30, 13.00, 14.30, 16.00 i 17.30 sati te iz Gornje Bistre u 9.15, 10.45, 12.15, 13.45, 15.15, 16.45 i 18.15 sati.
Od ponedjeljka, 28. listopada, do petka, 1. studenoga, u vremenu od 8 do 20 sati, autobusi linja 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) zaustavljat će se i na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska.

Na blagdan Svih svetih, u petak, 1. studenoga na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se nedjeljni vozni red koji će se, po potrebi, pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima.

Turistički vlakić Donji Grad neće prometovati od 31.10. do 3.11.