HRVATSKE AUTOCESTE

Kako produžiti invalidsku smart karticu?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 01.07.2010 14:08
  • Objavljeno 01.07.2010 u 14:08
naplatne kućice autocesta

naplatne kućice autocesta

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Hrvatske autoceste priopćile su da su određeni uvjeti za izdavanje invalidskih smart kartica, prema izmijenjenom Zakonu o javnim cestama

Plaćanja cestarine oslobođene su osobe kod kojih je utvrđeno tjelesno oštećenje koje ima za posljedicu nesposobnost donjih ekstremiteta 80 posto ili više postotaka te HRVI sa 100 posto tjelesnog oštećenja, i to samo za jedan osobni automobil koji imaju u svom vlasništvu, odnosno koji koriste na temelju ugovora o leasingu.

Iz HAC-a poručuju da za produženje važenja invalidske smart kartice za daljnje besplatno korištenje autocesta potreban je original rješenja o invalidnosti ili kopija ovjerena kod javnog bilježnika – u kojem je vidljiv postotak invalidnosti donjih ekstremiteta 80 posto ili više postotaka. Obavezne su i fotokopije knjižice vozila, prometne dozvole i osobne iskaznice.

Ukoliko osoba do sada nije koristila ovo pravo, a ispunjava zakonske uvjete uz navedene dokumente treba dostaviti i fotografiju dimenzije 2,5 x 3,0 cm.

Navedene isprave možete dostaviti osobno ili poštom na adresu Hrvatske autoceste, Jadranska avenija 6, 10250 Lučko. Radno vrijeme ureda Hrvatskih autocesta na lokaciji Lučko je od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati.

Nakon pregleda dokumentacije osobe će pismeno biti obaviještene o mogućnosti daljnjeg korištenja invalidske smart kartice ili o nepotpunosti potrebne dokumentacije.

Osobama koje prvi puta ostvaruju ovo pravo, a dokumentaciju su poslali poštom, invalidska smart kartica bit će dostavljena na kućnu adresu.

Dodatne informacije mogu se zatražiti i na brojevima telefona: 01/6504 812, 01/6504 813 i 0800-0422

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi