'ŽIVIO KAO MINISTAR'

Kako je načelnik Turčinov uživao na račun općine: Ženu vodio u Gardaland, svraćao i u McDonalds

16.02.2023 u 11:33

Bionic
Reading

Načelnika Murtera Toni Turčinov, uhićen u srijedu zbog navodnih nezakonitosti kojima je općinu Murter-Kornati oštetio za najmanje 60.000 eura, sumnjiči se da je općinski novac koristio u privatne svrhe - od putovanja, preko šopinga do privatnih čašćenja po restoranima

Uz Turčinova, uhićen je i poduzetnik Tomislav Pešić (44), angažiran na gradnji sportske dvorane kraj osnovne škole. Njemu je Turčinov platio beton koji je već bio nabavljen od drugog poslovnog subjekta, a općina je oštećena za 7963 eura.

Uskok je otkrio da za većinu putovanja Turčinov nije imao putne naloge, niti su opravdani u poslovnoj dokumentaciji. Službenim karticama platio je i troškove boravka svoje obitelji u Srbiji, kao i odjeću koju je kupovao po Zagrebu i Sesvetama. Općinskim novcem platio je i boravak u toplicama u Topuskom, gdje se održavao skup Hrvatske demokršćanske stranke, a iz istog razloga bio je i u hotelu u Tuheljskim toplicama, piše 24sata.

  • +6
Privođenje Tonija Turčinova Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Bio je u austrijskom Klagenfurtu povodom roadshow prezentacije, a tamo je samo račun iz ugostiteljskog objekta "Gentlemen Club Cocotte" platio 360 eura. Nakon povratka iz Austrije Turčinov je ostao u Zagrebu te je s obitelji otišao u Gardaland u Italiju.

Osim austrijskog bordela plaćao je i benzin, cestarinu, parking na aerodromu, hranu i piće po raznim trgovinama, ručkove u restoranima... Drago mu je bilo općinskim novcem plaćati i u McDonaldsu, a službenu karticu je koristio i tijekom puta u Italiju, putovanja do Zagreba, Martina na Muri, Osijeka, piše Večernji list.

Jednom je pri povratku iz Karlovca u tri navrata kupio pivo, svakih tri sata, a Uskok je zaključio da se taj trošak 'zasigurno s obzirom na predmet kupnje ne može pravdati kao službeni'. Ponekad je i njegova supruga troškove privatnih putovanja plaćala službenim karticama općine.

Kupovao je i odjela, kravate i košulje, a čak je i uslugu čišćenja i šivanja te odjeće plaćao na teret sredstava općine. Službenom karticom kupovao je kozmetiku, pa čak i kišobran, a sumnja se da je tako plaćao noćenja osobama čiji posjet nije bio služben.

  • +10
Toni Turčinov Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL